Virginijai Kriskuvienei, Pajūralio bendruomenės slaugytojai – „Pagarbos lašas“ ir Šilalės rajono vadovų padėka už darbą kovojant su COVID-19 pandemija bei jos pasekmėmis. Apdovanojimus jai atvežė ir įteikė Savivaldybės meras Algirdas Meiženis bei vicemeras Tadas Bartkus.

Šiuo metu Pajūralyje jau lengviau. Pasitaiko dar vienas kitas COVID-19 atvejis, bet jau nėra taip, kad nespėtumei lakstyti pas ligonius. Virginija slaugytoja (anksčiau vadinosi medicinos sesele) dirba nuo 1976 metų, jau 11 metų, kaip Pajūralyje, bet neprisimena tokios epidemijos, kokią bendruomenė patyrė pernai metų pabaigoje. Į ligonines visi netilpo, didžioji dalis buvo gydoma namuose. Ligonis namuose – vadinasi, Virginija turi jį lankyti, leisti vaistus, statyti lašines. Būna, žmogui pasidaro blogiau, jis kviečia vėlų vakarą. O kaip kitaip?

Nuolatos imamas tyrimams sergančių ligonių kraujas. Normaliomis sąlygomis tai įprastas ambulatorijos slaugytojų darbas. Pandemijos sąlygomis įprasta procedūra darosi pavojinga. Iš kur tu žinai, ar ligonis neatsinešė dar ir kovido? Bet kur bet kaip iš ligonio kraujo neimsi. Pajūralio medicinos punktas virto kraujo ėmimo punktu, čia buvo imamas kraujas visų Kvėdarnos ambulatorijos pacientų. Darbas – tik su apsauginiu „skafandru“. Po to dezinfekuoji patalpas.

Vilniuje išmokusi imti mėginius COVID-19 testavimui, Virginija važinėjo dirbti į Tauragės mobilųjį punktą, dabar važinėja į Šilalę, kai ten atsirado toks punktas. Reikia, tai reikia!

Darbas pavojingas, bet Virginija išvengė koronaviruso. Ir gripo viruso jai vis pavysta išvengti. Sekasi. Dabar, kai pandemija ėmė atslūgti, Virginija gali didžiuotis, kad tai ir jos nuopelnas. Bet didžiuotis ji nelabai linkusi.

– Paprastas mūsų darbas, – sako ji. – Gali padėti žmogui – malonu. Džiaugiuosi, kad Pajūralio punktas neuždarytas. Kai būni arčiau žmonių, gali labiau padėti. Tai mūsų darbo šviesioji pusė.

Apie kiekvieną iš nominantų rengiamas atskiras pranešimas, kuris bus skelbiamas www.silale.lt

Petras Dargis,
Savivaldybės mero patarėjas