Š. m.  lapkričio 30 d. Šilalės rajono savivaldybės posėdžių salėje vyko projekto „Mobilusis darbas Šilalės rajone“ pristatymas. Susitikime dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus, vicemerė Jolanta Skrodenienė, administracijos direktorius Andrius Jančauskas, Kaltinėnų seniūnas Antanas Bartašius, Šilalės kultūros centro vadovė Irmina Kėblienė, kultūros projektų vadovė Vitalija Daukšienė, vyriausioji kultūrinės veiklos vadybininkė Guoda Juškaitė, Atviro jaunimo centro jaunimo darbuotojos, jaunimo reikalų koordinatorė ir kiti suinteresuoti atstovai iš Laukuvos, Kaltinėnų ir Kvėdarnos.

Vyriausioji kultūrinės veiklos vadybininkė pristatė, jog nuo 2024 m. sausio 2 d. Laukuvos, Kaltinėnų ir Kvėdarnos seniūnijose bus įgyvendinamas mobilusis darbas. Jaunimo reikalų agentūra 2024 m. Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro projekto finansavimui skyrė 22 000 eurų. Gautas finansavimas bus panaudotas jaunimo darbuotojų darbo užmokesčiui – 18 000 eurų ir 4 000 eurų kitoms priemonėms ir paslaugoms.

Mobilusis darbas – tai darbas su jaunimu (14-29 m.) nuvykus į gyvenamąją teritoriją, kurioje nėra darbo su jaunimu infrastruktūros, atsižvelgiant į šioje teritorijoje gyvenančių jaunų žmonių individualius poreikius. Šios darbo su jaunimu formos misija yra aprėpti kaip įmanoma platesnę savivaldybės teritoriją ir pasiekti tuos jaunus žmones, kurie gyvena atokiose kaimiškose vietovėse ir yra neįtraukti į laisvalaikio praleidimo veiklas.

Susitikimo metu buvo aptarti svarbūs klausimai: dėl kuro kompensacijos iš Savivaldybės biudžeto, patalpų suteikimo paslaugoms teikti bei tolimesnių bendradarbiavimo planų su seniūnijomis.

Pridedama susitikimo metu pristatyta informacija (skaidrės).

Šilalės rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė