Banko sąskaita: LT177300010140894869
Bankas: Swedbank
Gavėjas: VšĮ Mėlyna ir geltona
Mokėjimo paskirtis: PARAMA
PAYPAL
info@foblueyellowukraineusa.org
PAYSERA
Paysera sąskaita: EVP5310001450732

Taip pat galima tapti nuolatiniu rėmėju, skiriant po 3 ar 5 eurus per mėnesį. Tokiu atveju, skambinkit arba siųskit SMS numeriu 1482 ir gausit tolimesnes instrukcijas.

Organizaciją galite paremti 1,2 proc. nuo savo sumokėto GPM mokesčio, VšĮ „Mėlyna ir Geltona“, įmonės kodas 303420560.

  • Mūsų širdys ir rankos – Ukrainai!

    Lietuvos Raudonasis Kryžius, Lietuvos Caritas, Maltiečiai, „Maisto bankas“ ir Gelbėkit vaikus pradeda rinkti lėšas nuo karo Ukrainoje bėgantiems ukrainiečiams. Surinktos lėšos bus skiriamos humanitarinei pagalbai, pirmai psichosocialinei pagalbai ir pirmajai pagalbai teikti.

    Jau ne kartą įrodėme, kokia GALINGA jėga yra VIENYBĖ. Susivienykime šią svarbią akimirką dar kartą ir parodykime, kad šiuo metu MŪSŲ ŠIRDYS IR RANKOS – UKRAINAI!

    Visa parama bus skirta tiesioginei pagalbai Ukrainos žmonėms, jokie administravimo mokesčiai netaikomi.

    Daugiau informacijos apie paramą galima rasti čia.

  • Reikia nepamiršti, jog nuo karo kenčia ne tik žmonės, bet ir gyvūnai. Reaguodami į VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ prašymą, norime pakviesti registruotis žmones, kurie esant poreikiui galėtų suteikti laikiną prieglobstį Ukrainos gyvūnams. Registracijos anketa – https://bit.ly/UkrainosGyvūnai.
  • Atsižvelgdama į Rusijos vykdomus karo veiksmus ir vykdomą karinę agresiją prieš Ukrainą ir jos žmones, vasario 28 d. Šilalės rajono savivaldybės taryba pasirašė rezoliuciją „Dėl Rusijos veiksmų prieš Ukrainą pasmerkimo“. Rezoliucijoje informuojama, kad nutraukiamos bendradarbiavimo sutartys su trimis Rusijos miestais Kaliningrado srityje – Sovetsku, Slavsku ir Mamonovu.
  • Aktualią informaciją, kaip elgtis įvairių situacijų metu ir kitą aktualią informaciją Civilinės saugos ir mobilizacijos tema rasite paspaudę čia.

  • Kitos aktualios nuorodos:
    – Lietuviams, kurie nori pagelbėti https://socmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/socialine-integracija/pagalba-ukrainai
    – Ukrainiečiams https://migracija.lrv.lt/lt/naudinga-informacija/ukraina-ukrayina-ukraina-ukraine/informatsiia-dlia-gromadian-ukrayini

 

informacija karo pabėgėliams iš Ukrainos (LT)

informacija karo pabėgėliams iš Ukrainos (ENG)

informacija karo pabėgėliams iš Ukrainos (UA)

informacija karo pabėgėliams iš Ukrainos (RUS)

 

  • LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija apie socialinę paramą ukrainiečiams  čia

 

  • Labdaros organizacija „Maisto bankas“ Ukrainos karo pabėgėliams, kuriems trūksta maisto, skirs 115 eurų vertės „Maisto banko“ korteles, su kuriomis galėsite nusipirkti maisto produktų viename iš Lietuvos prekybos tinklų.  Daugiau informacijos galite rasti čia.

 

  • Ukrainos Prezidentūros ir Vyriausybės centralizuotas tinklapis paramos teikimui. Ukrainos valstybės institucijos su parama susijusią informaciją siekia sutraukti į vieną vietą – šiame tinklapyje galima sužinoti apie ukrainiečių poreikius, kaip siųsti ir kam adresuoti humanitarinius krovinius, kaip pervesti lėšas UA kariuomenei, remti ar padėti nukentėjusiems civiliams, pateikiami užsienio ir Ukrainos humanitarinių centrų kontaktai. Daugiau informacijos rasite čia.

Raginame gyventojus išlikti vieningiems, ramiems ir nepanikuoti. Kviečiame sekti informaciją Savivaldybės interneto svetainėje www.silale.lt ir feisbuko paskyroje, kur dalinsimės aktualiausiomis naujienomis ir žiniomis.