2021 m. vasario 23 d. įvyko konkursas Tauragės regiono plėtros tarybos administracijos direktoriaus pareigoms užimti. Konkursą laimėjo šiuo metu Tauragės rajono savivaldybės mero patarėjos pareigas einanti Jurgita Choromanskytė. Konkurso atrankoje dalyvavo du pretendentai.

Tauragės regiono plėtros tarybos administracijos direktorius yra vienasmenis regiono plėtros tarybos valdymo organas – regiono plėtros tarybos vadovas, atskaitingas Tauragės regiono plėtros tarybos kolegijai ir visuotiniam dalyvių susirinkimui. Administracijos direktoriaus darbo vieta – Tauragė.

Regiono plėtros taryba – naujas subjektas užtikrinantis efektyvią regioninės politikos sistemą

Šių metų vasarą priimti Regioninės plėtros įstatymo pakeitimai numatė naujų regioninio lygmens kompetencijas turinčių subjektų – regionų plėtros tarybų – įsteigimą, kurios bus pagrindu užtikrinant efektyvią regioninės politikos sistemą.

Tarybos tikslas – atstovauti ne atskirų savivaldybių, o bendriems viso Tauragės regiono ir jo gyventojų interesams nacionaliniu mastu. Taryba bendrai spręs opiausias Tauragės regiono problemas ir sieks konstruktyvios diskusijos su nacionaline valdžia, ieškant viso regiono plėtrai palankių sprendimų.

Tai padės optimizuoti regioninei politikai skirtų išteklių panaudojimą, išnaudoti natūraliai egzistuojančius teritorijų ryšius, sudarys sąlygas geriau atliepti visų regiono gyventojų poreikius ir įgyvendinamų projektų naudą įvertinti ne iš projekto vykdytojo, bet būtent iš gyventojo perspektyvos.

Jurbarko rajono savivaldybės informacija