Kaip ir kasmet 2024 m. spalio 10 d. Vietos savivaldos dienos proga Šilalės rajono savivaldybėje lankėsi mokiniai iš Šilalės Simono Gaudėšiaus, Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus, Laukuvos Norberto Vėliaus, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijų bei Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos. Mokinius pasitiko ir sveikinimo žodžius tarė Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus, vicemerė Jolanta Skrodenienė ir Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Andrius Jančauskas.

Savivaldybės administracija kartu su Šilalės rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ ir Atviru jaunimo centru kvietė jaunuolius pasivaikščioti savivaldybės koridoriais  orientacinių varžybų principu. Savivaldybėje susirinkę mokiniai turėjo atsakyti į užduodamus klausimus, susijusius su vietos savivalda. Šilalės rajono savivaldybės administracijos specialistai uždavė klausimus mokiniams, kurie rinko taškus. Atsakiusius į reikiamą klausimų skaičių mokinius pasveikino Savivaldybės vadovai, įteikdami atminimo dovanėles.

Išsiskirstę į skirtingus skyrius ir kabinetus, jaunuoliai aktyviai įsitraukė į žaidimą, kalbėjosi su skyrių vedėjais ir administracijos darbuotojais. Mokiniai vieningai pritarė, kad kiekvieno savivaldybės darbuotojo atliekamas darbas yra savaip reikšmingas, prasmingas ir įdomus, taip pat reikalauja atitinkamų įgūdžių ir žinių. Jaunuoliai džiaugėsi sužinoję, kad visuomet yra galimybė savivaldybėje atlikti praktiką, Jaunimo savanoriškos tarnybos programą ir taip giliau pažinti savivaldybės administracijos darbo specifiką.

Dėkojame mokiniams ir mokytojams už skirtą laiką susipažinti su vietos savivalda ir Savivaldybės institucijų veikla.

 

Informaciją pateikė Šilalės rajono savivaldybės administracija