2023 m. spalio 8 d. Šilalės rajone vyko svarbus susitikimas su Švietimo, mokslo ir sporto ministre Radvile Morkūnaite-Mikulėniene. Vizito metu ministrė lankėsi trijose mokyklose: Šilalės rajono Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijoje, Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijoje bei Šilalės rajono Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje. Susitikimuose taip pat dalyvavo vicemerė Jolanta Skrodenienė, Seimo narys Jonas Gudauskas, mokyklų vadovai, mokytojai bei gimnazistai.

Vizito metu buvo diskutuojama aktualiomis švietimo temomis, ypatingą dėmesį skiriant mokyklų tinklo išlaikymo klausimams. Aptartas III gimnazinių klasių formavimo klausimas, akcentuojant būtinybę regionams taikyti skirtingus standartus nei didmiesčių mokykloms. Siekiant užtikrinti švietimo prieinamumą mažesnėse bendruomenėse ir sudaryti geresnes mokymosi sąlygas.

Ministrė pabrėžė, kad dabartiniame sparčiai besivystančiame pasaulyje itin svarbu stiprinti inžinerinių mokslų kryptį, kad mokiniai būtų tinkamai paruošti ateities darbo rinkai. Taip pat aptarti tarpiniai egzaminų patikrinimai, ministrė pripažino, kad ankstesniame egzaminų rengime buvo padaryta klaidų. Jos matymas, kad egzaminų metu būtų tikrinamos mokinių žinios, o ne siekiama „sukirsti“ ieškant ko mokinys nemoka.

Mokyklų vadovai aprodė patalpas, kurios buvo įrengtos pasinaudojant įvairių projektį finansavimu, tarp jų ir Tūkstantmečio mokyklų programos lėšomis. Mokytojai ir mokiniai aktyviai dalyvavo diskusijose, uždavė klausimus ir dalinosi savo rūpesčiais bei lūkesčiais dėl švietimo sistemos ateities.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės vizitas Šilalės rajono mokyklose yra vertinamas itin palankiai. Džiugu, kad ministrė skyrė savo laiko mūsų rajono švietimo įstaigoms ir tikimės, kad išsakyti klausimai bei problemos bus išgirsti.

 

Šilalės rajono savivaldybė