2024 m. spalio 12 d., minėsime Pasaulinę Paliatyvios Pagalbos Dieną, atkreipdami dėmesį į svarbiausius rezultatus, kurių pavyko pasiekti šios srities plėtroje per paskutinius dešimt metų. Ši diena yra svarbi proga atsigręžti į tuos, kuriems reikia mūsų palaikymo labiausiai – sergančiuosius ir jų šeimas. Šių metų tema – „Dešimt metų nuo rezoliucijos priėmimo: Kaip mums sekasi?“ skatina mus įvertinti pasiektus laimėjimus ir esamas iššūkius, primindama, kiek svarbu nuolat tobulinti paliatyvios pagalbos teikimą.

Tradiciškai šią ypatingą dieną pažymėsime geltona spalva, kuri simbolizuoja šviesą, viltį ir solidarumą su visais, kuriems reikalinga paliatyvioji pagalba. Lietuvos paliatyvios medicinos draugija paruošė informacinį lankstinuką, kuriame pateikiama pagrindinė informacija apie paliatyviąją pagalbą. Lankstinukas yra skirtas padėti žmonėms sužinoti, kur kreiptis pagalbos, susidūrus su sunkiomis sveikatos problemomis.

Spalio 12-ąją vyks simbolinis paminėjimas, kurio metu svarbiausi Lietuvos miestų objektai bus apšviesti geltona spalva, dar kartą pabrėžiant šios srities šviesą ir viltį. Prisijunkite prie mūsų ir jūs!
Dėkojame, kad esate su mumis šioje svarbioje misijoje. Tegul ši diena primena mums visiems apie atjautos, paramos ir bendruomeniškumo svarbą. Kartu mes galime padaryti daugiau, kad kiekvienas žmogus jaustųsi suprastas, palaikomas ir mylimas.