Vakar žymaus lakūno Stasio Girėno tėviškėje Vytogaloje rinkosi Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos bei Upynos skyriaus pirmokai su savo mokytojomis. Jau nuo 2008 metų šioje istorinėje vietoje rengiama ypatinga šventė progimnazijos pirmokams. Šiemet 93 jų įteikta Vaiko konstitucija, simbolizuojanti pirmąjį žingsnį pilietiškumo link.

Reginyje dalyvavęs Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus tarė sveikinimo žodį ir vedė pirmąją pilietiškumo pamoką, kurios metu, tradiciškai, pirmokai buvo mokomi pasigaminti popierinį lėktuvėlį. Tai simbolinė pamoka, kuri vaikams pristato lakūno S. Girėno palikimą ir skatina kūrybiškumą bei pilietiškumą.

Šventėje taip pat dalyvavo ir sveikinimo žodžius tarė progimnazijos direktorė Ona Sturonienė ir muziejininkė Lina Gudeliūnienė, pirmokėlius taip pat pavaišinusi gardžiomis bandelėmis. Palinkėjimai bei padrąsinimai lydės mažuosius mokinius į naują ir kupiną atradimų mokymosi kelionę. Jau tradicija tapęs renginys skambėjo vaikų juoku, o visi susirinkusieji puikiai praleido laiką ir įgijo žinių apie garsiuosius lakūnus ir jų tragišką kelionę per Atlantą.

Mero patarėja Sandra Jokubauskė