Rugsėjo 4 d. Jurbarko rajono savivaldybėje vyko tarpinstitucinis susitikimas su Tauragės apskrities regiono vaiko gerovės srityje veikiančia tarpinstitucine komanda. Susitikimą iniciavo projekto “Paslaugų, skatinančių ir efektyviai palaikančių globą šeimos aplinkoje, vystymas” vadovė Rugilė Ladauskienė ir veiklų ekspertė Dovilė Montvilaitė.

Tauragės regiono savivaldybių atstovų susitikimas skirtas stiprinti bendradarbiavimą vaiko globos srityje. Šiame susitikime dalyvavo Jurbarko, Tauragės, Šilalės bei Pagėgių rajonų savivaldybių vicemerai, Socialinės paramos skyrių vedėjai, specialistai, įstaigų vadovai, darbuotojai, Tauragės apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovai bei Globos centrų įveiklinimo projekto atstovai. Šilalės rajono savivaldybę susitikime atstovavo Šilalės rajono savivaldybės vicemerė Jolanta Skrodenienė, Šilalės rajono savivaldybės administracijos Turto ir socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Ramūnė Rumšienė ir socialinių išmokų specialistė Virginija Kiudienė bei Šilalės rajono socialinių paslaugų namų direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Loreta Bujienė ir globos centro veiklų koordinatorė Birutė Gudauskaitė-Girčė.

 Susitikimo tikslas – aptarti prieš 6 mėnesius priimtų susitarimų bei sprendimų situaciją, nuveiktus darbus, vaikų globos klausimus ir tendencijas bei budinčių ir nuolatinių globotojų poreikį, galimybes ir esamą situaciją.

Tai jau antras toks susitikimas šiais metais. Susitikimo metu aptarta:

  • Pastarųjų šešių mėnesių rezultatai, pasiekimai ir pokyčiai kiekvienoje savivaldybėje;
  • Ypatingas dėmesys skirtas vykdomoms pertvarkoms, kurios prisideda prie vaikų, gyvenančių globos institucijose, skaičiaus mažinimo;
  • Išskirti savivaldybių tarybų priimti (Jurbarko ir Šilalės rajonuose) bei planuojami (Tauragės ir Pagėgių) sprendimai dėl nuolatinio globėjo instituto kūrimo, kaip alternatyvos bendruomeniniams vaikų globos namams;
  • Susitikimo metu pasidžiaugta Šilalės rajono savivaldybės ir Šilalės rajono socialinių paslaugų namų globos centro lyderyste, siekiant pasirašyti sutartį su pirmuoju Lietuvoje nuolatiniu globotoju.
  • Šilalės rajono savivaldybės atstovai džiaugėsi ne tik aktyvumu žmonių, norinčių tapti nuolatiniais globotojais, bet ir mažėjančiu vaikų skaičiumi šeimyniniuose namuose.

Tokie susitikimai yra itin reikšmingi ne tik apžvelgiant jau įgyvendintus sprendimus, bet ir planuojant ateities veiksmus, kuriais siekiama sukurti saugią ir palaikančią aplinką kiekvienam vaikui.

 

RAMŪNĖ RUMŠIENĖ

Šilalės rajono savivaldybės administracijos

Turto ir socialinės paramos skyriaus vyr. specialistė