Pasibaigus dvi savaites trukusiam pakartotinam balsavimui, paaiškėjo daugiausiai balsų sulaukęs Gyventojų iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, atrankai pateiktas projektas didelės apimties kategorijoje.

Didelės vertės projektų kategorijoje laimėjo projektas „Pump Track“ dviračių trasa Šilalėje, už kurį balsavo 328 šilališkiai. Antroje vietoje su 285 balsais liko Poilsio zonos – liepto įrengimas prie Jūros upės, o trečioje – Pojūčių ir atradimų erdvės sukūrimas Šilalės mieste, surinkęs 227 balsus.

Pump Track“ dviračių trasa bus įrengta per ateinančius dvejus metus Šilalės miesto teritorijoje. Bendra trasa susidės iš skirtingų trasų, pritaikytų įvairaus įgūdžių lygio ir stiliaus dviratininkams. Trasos bus orientuotos į rekreaciją, bet galės būti naudojamos ir vietinės reikšmės varžyboms bei treniruotėms. Trasos teritorija bus išdėstyta taip, kad išnaudotų esamą reljefą, t. y. nuokalnes, įkalnes, įdubas, pravažiavimus tarp medžių, lygumas. Trasos suformavimui bus naudojamas natūralus, vietoje esantis bei atvežtinis gruntas, taip pat speciali danga. Parke numatytos kelių skirtingų stilių ir sudėtingumo lygių trasos tinkamos tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems dviratininkams.

Didelės vertės projektų kategorijoje varžėsi 8 gyventojų pasiūlyti projektai: Tūbinių kalvarijų kryžiaus kelio ir aplinkos sutvarkymo įrengimas, Pojūčių ir atradimų erdvės sukūrimas Šilalės mieste, Lauko sporto zonos sukūrimas, Poilsio zonos – liepto įrengimas prie Jūros upės, Padelio aikštelės įrengimas, Sporto klubas po atviru dangumi, „Pump Track“ dviračių trasa Šilalėje bei Meno galerija po atviru dangumi / Open-air Art Gallery „Capsule“.

Iš viso už dalyvaujamojo biudžeto idėjas balsavo 1092 Šilalės rajono gyventojai (372 vyrai ir 720 moterų). Aktyviausiai balsavo 35–49 metų amžiaus grupės gyventojai. Šilališkiai aktyviausi buvo rugpjūčio 8 ir 22 balsavimo dienas – savo palaikymą projektams šiomis dienomis atidavė apytiksliai 340 balsavusiųjų!

Dėkojame gyventojams už pasiūlytas idėjas ir aktyvų balsavimą.

Susipažinti su projektais ir jų rezultatais galite https://dalyvauk.silale.lt/ idėjų banke.

Šilalės rajono savivaldybės administracija