Rugpjūčio 2–4 d. Šilalės mieste vyko spalvinga miesto šventė, į kurią buvo pakviesti svečiai iš užsienio šalių miestų, su kuriais Šilalės rajono savivaldybė palaiko glaudžius tarptautinius santykius. Į miesto gimtadienį atvyko delegacijos iš Kandavos (Latvija), Borščivo (Ukraina), Štavenhageno (Vokietija), Krasniko (Lenkija) bei Šilalės garbės pilietis Konradas Bastianas.

Vizito metu delegacijų atstovai dalyvavo įvairiuose miesto šventės renginiuose. Šventė prasidėjo penktadienį, rugpjūčio 2 d., kai svečiai buvo pakviesti į šventinius mero pietus bei dalyvavo „Auksinių gilių“ teikimo ceremonijoje, vykusioje Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Vakare delegacijų nariai mėgavosi Baltosios vakarienės renginiu bei puikiu „Il Senso“ ir Plungės simfoninio orkestro koncertu.

Šeštadienį, rugpjūčio 3 d., visų keturių šalių delegacijos vyko į ekskursiją elektriniu autobusu. Delegacijos lankėsi lakūno Stasio Girėno gimtinėje-muziejuje Vytogaloje, Girdiškės Švč. Mergelės Marijos Snieginės bažnyčioje, Dionizo Poškos Baublių muziejuje bei Šilalės sporto ir laisvalaikio centre. Svečius sužavėjo mūsų kraštas ir visos delegacijos sutartinai kartojo, kad išsiveš neišdildomus prisiminimus.

Vakare delegacijų nariai mėgavosi Šilalės meno mėgėjų kolektyvų, Gabrieliaus Vagelio ir Gyčio Paškevičiaus su grupe koncertu. Kolektyvų ir muzikantų bei atlikėjų pasirodymai suteikė nepamirštamų įspūdžių ir džiugių akimirkų.

Paskutinę šventės dieną, rugpjūčio 4 d., Šilalės rajono savivaldybės vadovai atsisveikino su svečiais – skambėjo padėkos žodžiai už nuostabų priėmimą ir nepakartojamą šventę bei tvirtas pažadas stiprinti santykius. Svečiai apsikeitė atminimo dovanomis, o atsisveikinimo metu tvyrojo pakili nuotaika.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija