Rugpjūčio 2 dieną Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje įvyko iškilminga ceremonija, kurios metu buvo įteikti „Auksinės gilės“ nominacijos iškiliems Šilalės krašto žmonėms. Šiemet apdovanoti keturi asmenys, kurie savo veikla prisideda prie bendruomenės gerovės ir kultūros puoselėjimo. Apdovanojimus įteikė Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus.

Jonas Leilionas – farmacininkas, dirbantis „Joninių vaistinėje“ jau per 40 metų. Jis pelnė nominaciją už nuolatinę pagalbą žmonėms, dėmesingumą ir siekį padaryti kitų žmonių gyvenimą prasmingesnį bei šviesesnį.

Stasys Norbutas – Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos direktorius. Apdovanojimas suteiktas už kūrybinį aktyvumą, tradicijų puoselėjimą, pilietines iniciatyvas ir pelnytą aplinkinių pagarbą. Gimnazijos bendruomenė vertina jo pastangas kurti teigiamą psichologinį mikroklimatą, skatinti bendradarbiavimą ir pilietinį aktyvumą.

Augustas Rupšys – stalius ir tautodailininkas, žinomas dėl savo kūrybinio aktyvumo ir bendruomeniškumo. Jo rankų darbai puošia Kvėdarnos miestelio ir seniūnijos šventes. Apdovanojimas suteiktas už kūrybinį aktyvumą, tradicijų puoselėjimą ir pilietines iniciatyvas.

Virgilijus Žygaitis – UAB „Šilalės mediena“ vadovas, kuris pelnė nominaciją už verslumo ir labdaros skatinimą, produktyvumą ir kūrybingą darbą.

Renginio metu melodingais garsais suskambo „IL Senso“ ir Plungės kultūros centro simfoninis orkestras. Bažnyčios akustika ir erdvė suteikė papildomo iškilmingumo ir žavesio šiai ypatingai ceremonijai. „Auksinių gilių“ įteikimo ceremoniją vedė elegantiškoji Soneta Būdvytienė.

Šilalės rajono savivaldybės administracija