Šilalės rajono savivaldybė pakartotinai kviečia savo gyventojus teikti idėjas, kurios bus finansuojamos gyventojų dalyvaujamojo biudžeto lėšomis. Gyventojai projektus gali teikti tik didelės vertės projektų kategorijoje.

Gyventojų dalyvaujamasis biudžetas – tai būdas kartu su bendruomene spręsti dėl viešųjų lėšų panaudojimo, kai jūs patys siūlote idėjas savivaldybei ir balsuodami renkate labiausiai patikusias.

Pirmajame etape, iki liepos 23 d., gyventojai turės aprašyti savo projektus ir užpildyti formą internete: https://dalyvauk.silale.lt/pateikti-projekta Idėja turi būti nekomercinės paskirties infrastruktūrinis (išskyrus gatvių/kelių, pėsčiųjų, dviračių takų statybą, rekonstrukciją ir remontą) projektas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti bei pritaikytas bendram, viešam naudojimui.

Pasiūlymai gali būti teikiami tik didelės apimties projektų kategorijoje (vertė ne mažesnė kaip 25 000 eurų ir neviršija 50 tūkstančių eurų).

Savo idėją turėtumėte kuo išsamiau aprašyti ir, jei yra galimybė, papildyti vizualizacijomis, brėžiniais, nuotraukomis ar kita naudinga informacija. Projektas turi būti įgyvendinamas Šilalės rajono savivaldybėje – savivaldybės ar valstybės valdomoje teritorijoje.

Po liepos 23 d. visas paraiškas ir jų tinkamumą įvertins Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimu sudaryta darbo grupė ir paskelbs viešą balsavimą internetu, kurio metu  rajono gyventojai nuo 16 metų bus kviečiami vertinti siūlomų idėjų projektus ir padėti išrinkti labiausiai patikusius. Savivaldybės atstovai, suskaičiavę gyventojų balsus, paskelbs laimėtojus didelės vertės kategorijoje.

Balsuoti gali ir tie gyventojai, kurie balsavo I-ame etape už mažos ir didelės vertės projektus.

Gyventojai, kuriems projekto rengimo metu iškils klausimų, maloniai kviečiami konsultuotis su Šilalės rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir statybos skyriaus vyriausiąja specialiste Regina Stulgiene, el. p. regina.stulgiene@silale.lt, tel. 0 449 55325, mob.+370 645 89559.
Plačiau su Šilalės gyventojų dalyvaujamojo biudžeto projektu galite susipažinti adresu https://dalyvauk.silale.lt

Šilalės rajono savivaldybės administracija