Nuo liepos 1-osios oficialiai pradeda veikti VŠĮ Šilalės rajono savivaldybės sveikatos centras, sujungus VŠĮ Šilalės rajono ligoninę ir VŠĮ Laukuvos ambulatoriją.

Sveikatos centro tikslas – bendradarbiaujant su Šilalės rajono savivaldybėje veikiančiomis sveikatos priežiūros įstaigomis užtikrinti pacientams prieinamas ir kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas ir jų tęstinumą, gerinti gyventojų sveikatos rodiklius.

Kaip teigia Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerija įkuriant sveikatos centrą siekiama, kad bent 80 proc. sveikatos priežiūros paslaugų gyventojai gautų savo savivaldybėje. Taip lengviau pacientams bus prieinamos bazinės paslaugos. Taip pat įkūrus sveikatos centrą, sveikatos paslaugas bus galima gauti patogiau ir greičiau, mat jų organizavimas, teikimas ir koordinavimas vyks vieno langelio principu. Daug dėmesio bus skirta nuosekliam paciento ištyrimo ir gydymo keliui užtikrinti. Prireikus, šeimos gydytojai dėl pacientų sveikatos būklės galės iš karto pasikonsultuoti su centre dirbančiais gydytojais specialistais.

Numatoma, kad dalyvavimas reformoje Šilalėje atvers didesnes galimybes sutelkti trūkstamų specializacijų medikus, medicinos įrangos resursus, didinti gyventojams reikiamų paslaugų prieinamumą. Tai padės optimizuoti paslaugų teikimą, pagerins specialistų darbo sąlygas ir padidins sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą gyventojams. Sveikatos centras apjungs pirminę ir antrinę sveikatos priežiūrą ir įstaigoje dirbs daugiau nei 200 darbuotojų.

VšĮ Šilalės rajono ligoninės informacijos administratorė

Eglė Daubaraitė