Šilalės rajono savivaldybės administracija kartu su Asmens su negalia teisių apsaugos agentūra prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir partneriu pradėjo vykdyti projektą „Perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių paslaugų Sostinės regione, Vidurio ir vakarų Lietuvos regione“ (toliau – Projektas).

Projekto tikslas – teikti naujų formų bendruomenines paslaugas suaugusiems asmenims su proto ir/ar psichikos negalia, jų šeimoms (globėjams, rūpintojams) ir sudaryti sąlygas tikslinės grupės asmenims gauti individualias, jų poreikius atitinkančias paslaugas ir reikiamą pagalbą bendruomenėje.

Projektas skirtas suaugusiems darbingo amžiaus asmenims turintiems intelekto ir (ar) psichikos negalią.

Pagal projektą teikiamos SOCIALINIŲ DIRBTUVIŲ paslaugos.

Socialinių dirbtuvių paskirtis – didinti asmenų su intelekto ar psichosocialine negalia įsidarbinimo atviroje darbo rinkoje galimybes, ugdyti, lavinti ir palaikyti bendruosius ir specialiuosius darbinius įgūdžius, atliekant prasmingas darbinio užimtumo veiklas, nukreiptas į konkrečios prekės, produkto gamybą ar paslaugos atlikimą.

Šilalės rajono gyventojai (jų artimieji), norintys dalyvauti socialinių dirbtuvių veikloje turi kreiptis į Šilalės rajono savivaldybės atrinktus partnerius:

  1. Žadeikių socialines dirbtuves „Skoniukas“, adresu Šaukliškės g. 15, Žadeikių k., Žadeikių sen., Šilalės r., telefonu +370 657 51 780 (socialinė darbuotoja), elektroniniu paštu: socialinesdirbtuves@gmail.com
  2. Šilalės rajono socialinių paslaugų namus, adresu V. Didžiojo 17, Šilalė, telefonu +370 665 50 420 (socialinė darbuotoja), elektroniniu paštu: socdirbtuvessilale@gmail.com.

Projekto įgyvendinimo laikotarpis – 2024–2029 m.

Projektas finansuojamas 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.

Daugiau informacijos apie Projektą ir jo vykdomas veiklas rasite paspaudę čia.

Šilalės rajono savivaldybės administracija