Balandžio 16 d. Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ padalinyje – Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centre –  vyko X  moksleivių liaudies dailės regioninio turo „Sidabro vainikėlis“ laureatų apdovanojimai. Konkurso tikslas – skatinti jaunuolius susipažinti su tautodailės paveldu, patiems prisiliesti prie medžiagos bei įrankių ir pasitelkus vaizduotę kurti vaizdinės ar taikomosios liaudies dailės kūrinius. Savo kūrinius pateikė jaunieji amatų puoselėtojai iš viso regiono: Tauragės, Šilalės, Jurbarko ir Klaipėdos.

Į konkursą savo kūrybinius darbus – 5 unikalius „Gyvybės medžio“ karpinius, kuriuose persipina tautodailės ir šiuolaikinio meno elementai – pristatė ir mūsų gimnazijos II a klasės mokinė Guoda Baldauskaitė. Būtent taip Guodos kūrinius apibūdino tautodailės meno žinovė iš Vilniaus etnokultūros centro.

Po šilto sutikimo tradicinių amatų ir etnokultūros centre bei nuostabaus Skaudvilės jaunimo folkloro ansamblio „Inkstiliuks“ pasirodymo paskelbti konkurso laureatai. Regioninio etapo I vietos prizininke tapo  jaunoji kūrėja  Guoda.

Dabar Guodos kūriniai keliaus į finalinį konkurso etapą , kuris vyks Upytės amatų centre, Panevėžio raj., kuriame varžysis dėl Lietuvos mokinių konkurso  nugalėtojo titulo.

Dėkojame Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centrui už šiltą priėmimą  ir puikiai organizuotą renginį.

Dailės mokytoja Jolanta Baubkuvienė