Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus lankėsi Šilalės rajono socialinių paslaugų namų vaikų dienos centruose, įsikūrusiuose Šilalės mieste bei Laukuvos, Kaltinėnų ir Pajūrio miesteliuose. Apsilankymo metu meras centrų lankytojams ir darbuotojoms įteikė padėkas bei simbolines dovanas už nuostabius, vaikų rankomis siūtus eglutės žaisliukus.

Šiuos žaisliukus – baltas ir raudonas širdeles – Šilalės rajone veikiančių dienos centrų darbuotojai ir lankytojai pasiuvo mero kvietimu. Daugiau nei 150 vaikų dienos centrų pagamintų žaisliukų papuošė Šilalės rajono savivaldybės fojė stovinčią eglę ir šventiniu laikotarpiu džiugino savivaldybės darbuotojus, miesto gyventojus ir svečius.

Vizito metu meras pasidžiaugė dienos centrų darbu, dėkojo už kruopštumą, kūrybiškumą ir parodytą norą dalyvauti šioje iniciatyvoje, linkėjo ir toliau išlikti drąsiais, kūrybiškais bei aktyviai dalyvauti įvairiose akcijose. Be to, meras pakvietė vaikus į svečius ir pažadėjo ekskursiją po Šilalės rajono savivaldybės pastatą.

Dienos centro lankytojai aktyviai klausinėjo merą apie jo norus, vaikystės išdaigas, kasdienybę ir iššūkius, su kuriais tenka susidurti dirbant šį darbą, taip pat smalsavo, kiek meras uždirba, kuo norėjo būti užaugęs, ar gerai sekėsi mokytis mokykloje. Vaikai merui pasakojo apie savo pomėgius, rodė dienos centro patalpas, kuriose žaidžia, mokosi ir praleidžia gana didelę laiko dalį. Laukuvos vaikų dienos centro lankytojai merą pakvietė intriguojančiam pokalbiui jaunimo politikos, ateities tikslų ir planų tema. Pokalbio metu netrūko linksmų, o kartais net provokuojančių klausimų apie pirmąją meilę, konfliktus bei svajones.

Šilalės rajone šiuo metu veikia 5 dienos centrai, kuriuose teikiamos vaikų dienos socialinės priežiūros paslaugos. Šiomis paslaugomis naudojasi daugiau nei 100 mokyklinio amžiaus vaikų. Greitu metu planuojama atidaryti šeštą vaikų dienos centrą Kvėdarnos miestelyje.

Dėkojame ir linkime sėkmės dienos centrus lankantiems vaikams ir ten dirbantiems darbuotojams.

 

Mero patarėja Sandra Jokubauskė