Šilalės rajono savivaldybės kultūros centras įgyvendina projektą DARYTI DRAUDŽIAMA NEDARYTI, kurio tikslas yra orientuotas į vaikų ir jaunimo įtraukimą į etnokultūrinę veiklą per 4 skirtingus etnokultūrinį patyrimą ugdančius modelius, kurie pasireiškia per etnosupratimą, etnomąstymą, vėliau etnomatymą dar vėliau etnomokėjimą. Projekto pavadinimas intriguoja, kur dėti kablelį ir nuo to keičiasi jauno žmogaus pasirinkimas. Projekto

metu stengiamasi ne tik suprasti jaunuolių suvokimą apie etninę kultūrą, papročius, tradicijas, bet ir ieškoti tinkamų būdų, kaip šias tradicijas išsaugoti, tęsti bei puoselėti. Projekte gausu veiklų, skirtų etnokultūros ,,gaivinimui“, kadangi etninė kultūra pastaruosius trejus metus išgyvena didelį nuosmukį dėl šalį kaustančios pandemijos, karo pasekmių, darančių neigiamą įtaką jaunam žmogui.

Kviečiame į veiklas:

2022 m. rugsėjo mėn. – Tyrimas-eksperimentas Šilalės miesto bendrojo lavinimo mokyklose ir darželyje, kurio tikslas – sužinoti vaikų ir jaunuolių potyrius ir supratimą apie tautinį kostiumą, jo atskiras dalis, dėvėseną, etnokultūrines tradicijas, papročius, senuosius tradicinius žaidimus ir kt.

2022 m. rugsėjo 16 d. 17.00-18.00 val. – Etninės kultūros veiklos, edukacijos: kulinarinio paveldo pažinimas, nesudėtingų

žemaičių žaislų gamyba, apyrankių pynimas, senovinių žaidimų turnyro kiemelis, paukščių čiulbėjimo atkartojimas, skverelyje prie Šilalės rajono savivaldybės.

18.00 val. – Etninės kultūros akcija ,,Visa Lietuva šoka” prie Šilalės rajono savivaldybės.

2022 m. lapkričio 14 d. – Etnokultūros pabėgimo kambarys

Šilalės kultūros centre.

2022 m. lapkričio 25 d. 18.00 val. – Tradicinė etnokultūros naktis Kaltinėnų kultūros namuose (Varnių g. 19, Kaltinėnai, Šilalės r.).

2022 m. gruodžio 8 d. – Konferencija „Etninė kultūra jaunimo akimis“ Šilalės kultūros centre.

 

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Šilalės rajono savivaldybė.

Informaciniai rėmėjai: UAB ,,Šilalės artojas” ir VšĮ ,,Šilalės naujienos”.