Didžiausias metų jaunimo renginys „Auksinis jaunimas 2021“ gruodžio 17 d. prasidėjo ritminga 70-ųjų disko stiliaus nata, kurią įgarsino šauniausi Šilalės rajono jaunuoliai. Išradingos ir juokingos užduotys, taiklios vedėjų reakcijos į vykstančias situacijas ir humoro prieskonis šį renginį padarė skoningu vakaro užsiėmimu. Tą vakarą atgijo ne tik disko stiliaus muzika, bet ir to meto rūbų mados – visi dalyviai puikiai įkūnijo 70-aisiais vyravusias tendencijas. Džiugesį kėlė nominantai, kuriais gali didžiuotis visas rajonas, juk jie ir buvo šio renginio priežastis ir vakaro pažiba. Šiais metais renginyje buvo apdovanoti labiausiai „Auksinio jaunimo“ vardo Šilalės krašte nusipelnę keturi jaunuoliai ir vienas jaunimo organizacijos vadovas. Pačius verčiausius apdovanojimo nominantus iš visų gyventojų pasiūlytų kandidatų išrinko Šilalės rajono savivaldybės jaunimo reikalų taryba. „Auksinio jaunimo“ vardą šiais metais pelnė jaunuoliai: Kristupas Grigalavičius, Emilija Girčytė, Austėja Ignotaitė, Agnė Žiogaitė, o auksinio jaunimo organizacijos vadovo apdovanojimas įteiktas Monikai Šerpytytei. Jaunimo apdovanojimų renginį pagerbė, sveikinimo žodžius sakė ir nominantus apdovanojo renginio svečiai: Lietuvos Respublikos Seimo narys Jonas Gudauskas, Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Lineta Dargienė, administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Lina Maslauskienė.

Renginio metu prisistatė ir susirinkusiuosius pasveikino naujoji Šilalės rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkė Simona Kanapinskaitė. Ji pirmininke buvo išrinkta visai neseniai, š. m. lapkričio 29 d. vykusios „Apskritojo stalo“ asamblėjos metu. Prieš porą mėnesių tapusi jaunimo darbuotoja Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro Atvirame jaunimo centre, Simona greit įgavo darbuotojų ir jaunimo pasitikėjimą. Komunikabili, gebanti greitai spręsti problemas, Simona trokšta prisidėti prie jaunimo politikos augimo gimtajame mieste – Šilalėje.

Vakaro metu skelbtų konkursų laimėtojai buvo apdovanoti rėmėjų – „Eurobiuro“, picerijos „Bamba pica“, vairavimo mokyklos „Jonvaira“, grožio ir reabilitacijos centro „Aurum“, „Traškios vištienos“ prizais. Renginį organizuoti padėjo partneriai: Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazija, atviras jaunimo centras „Pulsas“. Renginys iš dalies finansuotas Šilalės rajono savivaldybės lėšomis.

Be jokios abejonės, planuojant, organizuojant ir įgyvendinant tokius renginius užsimezga nauji ryšiai, kurie ateityje vėl buria jaunimo gretas, padeda bendromis jėgomis kurti, realizuoti idėjas. Turimos patirties pasidalinimas su kitais įkvepia veikti ir būti aktyviu bendruomenės nariu ir galbūt siekti „Auksinio jaunimo“ apdovanojimo, nes tai vienintelis toks įvertinimas, skirtas jaunuoliams ir su jais dirbantiems asmenims Šilalės rajone.

Šilalės rajono savivaldybės administracijos savanorė Austėja Ignotaitė