Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis padėkojo gražiai savo sodybą puoselėjantiems Irenai Pabrėžienei ir Kaziui Tverijonui iš Palentinio seniūnijos Severėnų kaimo. Kartu savo seniūnijos gražiai besitvarkančius gyventojus pasveikino ir Palentinio seniūnė Miglė Zybartienė.

Prieš dešimt metų nusipirkę jau negyvenamą sodybą I. Pabrėžienė ir K. Tverijonas  išvydo ją apaugusią dilgėlėmis ir krūmais. Kaip sakė seniūnė M. Zybartienė, naujieji šeimininkai pakeitė sodybą neatpažįstamai.

Nuo pat ankstyvo pavasario I. Pabrėžienė jau pradeda sėti gėlių sėklas ir auginti daigelius sodinimui. Pačios jos mėgstamiausios – serenčiai, nes žydi per visą vasarą ir nebijo nei sausros, nei liūčių.

Įvairios medžių šakos, kelmai, akmenys puošia sodybos aplinką, juos šeimininkai, kaip patys sako, gražesnį kur pamatę į namus tempia, plauna, šveičia ir vietą savo sodyboje randa, o tarp jų ir įvairiausių dekoratyvinių augalų ir gėlių prisodina. Visą aplinką kuria tokią, kad pačius džiugintų.

Gyvenant netoli miškelio nemažai augalų sunaikina žvėreliai, sakė sodybos šeimininkė, ne tik obelis, bet ir dekoratyvinius medelius mėgsta apgraužti iš miškelio užsukantys zuikiai ir stirnos. Kol paleisdavo šunelį, visi medeliai buvo sveiki, bet teko šunelį pririšti.

Netoli kelio stovinti sodyba džiugina ne tik pačius sodybos šeimininkus, bet ir pro šalį pravažiuojančius.

Mero patarėja Asta Gestautienė