Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis pasveikino gražiai besitvarkančius savo sodybą Raimondą Ežerinskaitę ir Edvardą Merkelį, gyvenančius Pajūrio miestelyje, Pajūrio seniūnijoje. Kartu su tėveliais apdovanojimu džiaugėsi ir vyresnėlė Aurėja, o mažoji Jorė stebėjo pro namų langą.
Nors ir dabar sodyba gražiai sutvarkyta ir prižiūrima, tačiau sodybos šeimininkai atskleidė savo planus jos gražinime. Jau nupirkta senų raudonų plytų, kurios bus panaudotos pirtelės, ūkinio pastatėlio statybai, bortelių mūriniui, viskas susilies į vieną gražią raudoną visumą. Planuose ir nauji kiemo vartai, kurie bus ir apsauga, ir puošmena.
Šioje vietoje sodybos šeimininkai įsikūrė neatsitiktinai, tai Edvardo močiutės dovanotas sklypas. Sklypo pakraštyje auga sena trešnė, kuri mena dar Edvardo prosenelių laikus, nes jos sodinukas parvežtas ir pasodintas iš jų sodybos, todėl šis vaismedis – brangus atsiminimas.
Išpuoselėta sodybos aplinka, kaip sakė Edvardas, tai Raimondos nuopelnas, o jis tik prie sunkesnių, fizinės jėgos reikalaujančių darbų prisidėjęs. Kartu kuriamas grožis pavyzdys kaimynams ir miestelio gyventojams.
Mero patarėja Asta Gestautienė