Kasmet spalio 15-ąją minima Pasaulinė baltosios lazdelės diena. Šią dieną kartu su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (toliau LASS) Šilalės rajono filialo bendruomene paminėjo ir Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Tadas Bartkus. Pasaulinė baltosios lazdelės diena skirta atkreipti visuomenės dėmesį į regėjimo negalią turinčių žmonių problemas, informuoti apie regos  sutrikimo priežastis ir pagerbti šių žmonių pasiekimus.

Lietuvoje regėjimo neįgaliųjų teises gina ir interesams įvairiose institucijose atstovauja ir jų poreikiais rūpinasi LASS, kurios filialai veikia beveik visose šalies savivaldybėse, taip pat ir Šilalėje. Šio filialo vadovai rūpinasi Šilalėje gyvenančiais aklaisiais ir silpnaregiais teikiant jiems socialinę pagalbą, kultūrinį švietimą, lavinant meninius gebėjimus bei ugdant savarankiško gyvenimo įgūdžius.

Jaukaus pasisėdėjimo metu aptarti silpnaregiams kylantys aktualiausi klausimai, kalbėta apie didesnių patalpų poreikį, pasidalinta mintimis, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad žmonių su negalia gyvenime būtų mažiau kliūčių. Geros nuotaikos nestokojantys rajono gyventojai taip pat dalijosi įvairiais prisiminimais, linksmomis gyvenimiškomis istorijomis. Administracijos direktorius T. Bartkus turėjo galimybę išbandyti specialius akinius, kurie leido suprasti, kaip matomas pasaulis, turint skirtingus regos sutrikimus.

Pasidžiaugta ir jų pasiekimais – vieni šios bendruomenės nariai veria puikius papuošalus, kiti dalyvauja įvairioje bendruomeninėje veikloje, muzikuoja. Šilalės rajono „Bijotaičių“ kapeloje dainuojančio Karolio Kaminsko vardą turbūt žino dauguma muzika besidominčių lietuvių.

Susitikimo metu Administracijos direktorius Šilalės silpnaregių filialo bendruomenės nariams įteikė atsiminimo dovaną, pasidžiaugė mūsų krašto gyventojų pasiekimais, dalyvavimu įvairioje bendruomeninėje veikloje ir palinkėjo jiems sėkmės bei sveikatos.

Veiklos administravimo skyriaus atstovė spaudai
Rūta Budrė