Rugpjūčio 5 d. Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Tadas Bartkus ir jo pavaduotojas Osvaldas Šarmavičius su Varnių regioninio parko specialistu Andriumi Bajorūnu tęsė diskusiją dėl piligriminio kelio Camino Lituano, besidriekiančio per Šilalės rajoną. Kiek anksčiau, birželio mėnesį, bandomajame žygyje žygeiviai suko Šilalės rajono gražiausiomis vietomis, dėliodami žemėlapyje būsimą maršrutą.

Camino Lituano – 500 kilometrų šiuolaikinis piligrimų kelias, besidriekiantis per visą Lietuvą ir prisijungiantis prie Europos tarptautinio Šv. Jokūbo kelių tinklo. Vis tik, A. Bajorūnas pažymi, jog šis kelias pritaikytas ne tik piligrimams, bet ir kitiems gyventojams, mėgstantiems keliones pėsčiomis. Žygio metu aplankomi įvairiausi traukos objektai – piliakalniai, pažintiniai takai, apžvalgos bokštai, archeologijos, gamtos paminklai, muziejai, dvarai, bažnyčios ir kitos vietos. Bandomųjų žygių metu, bendraujant su privačių žemės ir miškų sklypų savininkais, atrasta naujų patrauklių maršrutų. Įdomu ir tai, jog piligriminio žygio metu Laukuvos bažnyčios klebonas ketina laikyti mišias, skirtas piligrimams, o štai bilioniškiai žygeivius žada sudominti darydami kopūstmūšį.

Susitikimo metu aptartas ir Savivaldybės prisidėjimas prie šio žygio. Kadangi žygeiviams labai svarbus maršruto žymėjimas, Savivaldybė parūpins 60 medinių kuoliukų, maršrutui pažymėti.

Šios iniciatyvos dėka bus populiarinamas Šilalės kraštas, o rajono gyventojai turėtų gauti ekonominės naudos, nes žygeiviams bus reikalinga nakvynė, maitinimo ir kitos paslaugos.

 

 

Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė