Šilalės rajono savivaldybė ir Šilalės miesto seniūnija jau trečius metus iš eilės kviečia rajono gyventojus, organizacijas, įstaigas ir įmones prisidėti prie ypatingos rudens tradicijos – Šviečiančių moliūgų kūrimo. Ši graži iniciatyva kasmet pritraukia vis daugiau dalyvių, o šiais metais miestas buvo papuoštas šimtais originaliai dekoruotų moliūgų, kurie suteikė išskirtinio jaukumo.

Džiugu, kad šiais metais prie akcijos prisijungė daugybė įstaigų ir organizacijų. Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokiniai, padedami mokytojų, su džiaugsmu išskobė net 140 moliūgų. Savo kūrybiniu indėliu taip pat prisidėjo Šilalės rajono socialinių paslaugų namų vaikų dienos centrų lankytojai, kurie miesto skverui atvežė apie 130 moliūgų. Kelias dešimtis moliūgų paruošė Šilalės meno mokyklos mokiniai. Prie iniciatyvos taip pat prisidėjo socialinių dirbtuvių lankytojai, grupinio gyvenimo namų gyventojai, Šilalės kultūros centro Atviro jaunimo centro lankytojai, Šilalės rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, Šilalės rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Šilalės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Šilalės švietimo pagalbos tarnyba, UAB „Šilalės vandenys“ ir kt. Skvere augantį klevą papuošė Vaclovo Kairio rankų darbo suktukai.

Šių metų meninėmis kompozicijomis renovacijai besiruošiančiame Dariaus ir Girėno skvere  rūpinosi krašto menininkė Indrė Lukoševičienė. Jos kūrybinis darbas dar labiau pagyvino šią gražią rudens iniciatyvą.

Nuoširdžiai dėkojame įmonei „Žydėjimas vyšnios“ už dovanotas žvakes, Laimonui Vinžigalskiui už dovanotų moliūgų priekabą bei visiems, kurie prisidėjo prie šios gražios tradicijos.

Primename, kad moliūgais galėsime grožėtis iki spalio 26 d.

Mero patarėja

Sandra Jokubauskė