2024 m. rugsėjo 12 d. Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose Vilniuje buvo atidaryta šilališkės menininkės Ievos Vitartaitės gamtinio dekoro darbų paroda „Samanų paveikslai“. Ši unikali paroda, organizuota Seimo nario Romualdo Vaitkaus iniciatyva, kviečia lankytojus į netradicinę floristikos erdvę, kurioje eksponuojami kūriniai iš stabilizuotų samanų ir kitų natūralių elementų.

Į renginį, siekdamos perduoti Šilalės rajono savivaldybės vadovų sveikinimus, vyko mero patarėjos Inesa Kozlovienė ir Sandra Jokubauskė. Atidarymo metu patarėjos džiaugėsi, kad Šilalės kraštas gali didžiuotis talentingais gamtos įkvėptais kūrėjais, kurie geba subtiliai ir meistriškai paversti gamtos turtus meno kūriniais. Buvo akcentuota Ievos kūrybos sėkmė ir tai, kad menininkė garsina savo gimtąjį kraštą visoje Lietuvoje.

Ieva Vitartaitė, pristatydama save, atskleidė, kad jos kūrybos šaknys glūdi gimtajame Šilalės krašte, kuriame nuo mažens ją supo gamta. Pasirinkusi ekologinę ir tvarią floristikos kryptį, autorė kuria paveikslus iš stabilizuotų samanų, puokštes iš džiovintų gėlių bei kompozicijas iš natūralių elementų. Didelė dalis kūrybai naudojamų augalų yra užauginta pačios menininkės, taip išlaikant natūralumo ir tvarumo principus. „Manau, kad plastiko ir dirbtinumo mūsų gyvenime ir taip per daug, o natūralūs akcentai sugrąžina gamtos pojūtį“, – teigia autorė.

Atidarymo renginyje taip pat dalyvavo garsus Lietuvos birbynininkas Laurynas Vaitkus, kuris savo muzika džiugino susirinkusius, kviesdamas ne tik klausytis, bet ir judėti šokio ritmu.

Paroda „Samanų paveikslai“ Seimo rūmuose bus eksponuojama iki 2024 m. rugsėjo 25 d.

Mero  patarėja Sandra Jokubauskė,

Nuotraukos autor.