Rugsėjo 9–11 dienomis I g klasės mokiniams vyko „Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kurso“ mokymai, kuriuos vedė jaunųjų šaulių kuopos vadas Algimantas Dragūnas, savanoris Lukas Vėlavičius, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Rūta Erciuvienė. Didelį įspūdį paliko susitikimas su buvusiu tremtiniu, susisiekimo ministru, Šilalės Garbės piliečiu, visuomenės veikėju Jonu Biržiškiu.

Šiais mokslo metais tokie mokymai vyksta visose Lietuvos mokyklose.

Mokymai mums, I g klasės mokiniams,  buvo itin naudingi, nes padėjo įgyti tiek praktinių, tiek teorinių žinių ir įgūdžių, svarbių kasdieniam gyvenimui ir išgyvenimui. Per pirmosios pagalbos mokymus išmokome suteikti pagalbą sužeistiesiems, įgijome žinių, kurios gali būti gyvybiškai svarbios nelaimės atveju. Praktinės užduotys, tokios kaip: žvakių gamyba, taiklaus šaudymo principai bei  išgyvenimo įgūdžių stiprinimas lauko sąlygomis, suteikė ne tik žinių, bet ir ugdė komandinio darbo bei atsakomybės jausmą. Žygis ir pratimai su „sužeistųjų“ nešimu padėjo geriau suprasti iššūkius, su kuriais galima susidurti ekstremaliose situacijose.

„Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kurso“ mokymai sustiprino mūsų pilietiškumo jausmą, mokė atsakomybės ir drausmės, taip pat padėjo geriau įvertinti turimas galimybes ir gebėjimus.

 

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos bendruomenė