Projekto „Ankstyvojo ugdymo užtikrinimas vaikams iš socialinę riziką patiriančių šeimų“ tikslas – kad į ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą būtų sėkmingai įtraukti vaikai iš socialinės rizikos šeimų teikiant jiems pagalbą ugdymo procese.

2024 m. birželio 28 d. Europos socialinio fondo agentūra ir Šilalės rajono savivaldybės administracija pasirašė projekto „Ankstyvojo ugdymo užtikrinimas vaikams iš socialinę riziką patiriančių šeimų“ jungtinės veiklos sutartį Nr. 10-013-P-0001/035.

Projekto tikslas – į ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą įtraukti vaikus iš socialinės rizikos šeimų teikiant jiems pagalbą ugdymo procese.

Parama ugdymui: individualių ugdymo priemonių įsigijimas, savivaldybių reglamentuoto vaikų išlaikymo mokesčio, maitinimo, pavėžėjimo į / iš ugdymo įstaigos bei lydinčio asmens darbo užmokesčio išlaidų apmokėjimas, kultūros veiklų ir neformaliojo švietimo paslaugų teikimas bei papildomos mokymo išlaidos ugdymui ir švietimo pagalbai.

Projekto trukmė – 2024 m. birželis – 2027 m. gegužė.

3 metams Šilalės rajono savivaldybei bus skirta – 645 341, 43 Eur. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos fondų lėšų ir Europos Sąjungos fondų bendrojo finansavimo lėšų.

Bendra projekto finansavimo suma – 35 094 572,82 Eur.

Informacija apie projektą viešinama Europos socialinio fondo agentūros tinklapyje:  Ankstyvasis ugdymas vaikams iš socialinės rizikos šeimų | Europos socialinio fondo agentūra (esf.lt)