Šių metų rugpjūčio 25 d. Jurbarko krašte Žemės ūkio ministerija  Tauragės apskrities ūkininkams ir verslininkams suorganizavo renginį „Nuo arklo iki roboto – 100 žemės ūkio pažangos metų“, skirtą paminėti Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos šimtmetį ir pristatyti žemės ūkio mokslo proveržį. Vyko žemės ūkio studijų mugė, istorinių fotografijų paroda, kurioje užfiksuota žemės ūkio ir kaimo gyvenimo raida per pastaruosius 100 metų. Susirinkusiųjų dėmesį patraukė žemės ūkio inovatyvių technologijų pristatymas, suteikęs galimybę iš arti pamatyti, kaip moderniausi dronai jau tapo neatsiejama pagalba šiuolaikiniuose ūkiuose, pavyzdžiui, sudarant kintamos tręšimo normos žemėlapius.

Šventės metu didžiausiu dėmesiu, Žemės ūkio ministerijos įsteigtomis dovanomis, padėkos raštais apdovanoti Tauragės apskrities ūkininkai ir verslininkai. Mūsų rajone nominuoti: Egidijaus ir Daivos Gečų  ūkis už pasiekimus kuriant modernų ir išmanų pienininkystės ūkį bei diegiant inovacijas žemės ūkyje; Algirdo ir Editos Tarozų ūkis už ilgamečių ūkininkavimo tradicijų saugojimą, modernaus ir inovatyvaus ūkio sukūrimą; Pauliaus ir Ingos  Urbikų ūkis už sumanų bei tvarų ūkininkavimą, pažangių mokslo naujovių įdiegimą mėsinės galvijininkystės ūkyje; Romualdo ir Vandos Bertašių ūkis už atsakingą požiūrį į žemės ūkį, pažangų ir veržlų ūkininkavimą, ūkininkavimo tradicijų stiprinimą, vystymą ir puoselėjimą Šilalės krašte.

Šventėje dalyvavo ir pelniusius apdovanojimus rajono ūkininkus sveikino bei linkėjo sėkmės Šilalės rajono savivaldybės vicemerė Jolanta Skrodenienė ir savivaldybės administracijos Kaimo reikalų ir aplinkosaugos skyriaus vedėja Virginija Bukauskienė.

Parengta pagal Žemės ūkio ministerijos informaciją

 Virginija Bukauskienė Kaimo reikalų ir aplinkosaugos skyriaus vedėja