Šiandien prasideda pakartotinis balsavimas už gyventojų dalyvaujamojo biudžeto projektus didelės vertės kategorijoje ir truks dvi savaites, iki rugpjūčio 22 d. vidurnakčio. Savo nuomonę apie siūlomas idėjas ir jų įgyvendinimą išreikšti balsavimu gali visi Šilalės rajono gyventojai, kurie yra ne jaunesni kaip 16 metų amžiaus.

Šilalės rajono gyventojai idėjas pateikė užpildydami formą internetinėje svetainėje https://dalyvauk.silale.lt. Per dvi savaites pateikta 14 projektų. Po komisijos vertinimų dalis projektų buvo atmesti, nes neatitiko dalyvaujamojo biudžeto tvarkos aprašo taisyklių, o gyventojų balsavimui buvo atrinkti 8 didelės vertės projektai, kurių suma ne mažesnė kaip 25 000 eurų bei neviršija 50 000 eurų.

Šilalės rajono gyventojai daugiausiai savo idėjomis siūlo atnaujinti ir įrengti naujas sporto erdves tarp kurių – lauko treniruokliai, padelio aikštynas, „Pump Track“ dviračių trasa ir kitos sporto erdvės. Taip pat tarp gyventojų idėjų 3 naujos poilsio ir laisvalaikio erdvės bei miestą ir rajoną galinti papuošti meninė instaliacija. Su visomis projekto idėjomis galima susipažinti interneto svetainėje https://dalyvauk.silale.lt/pateikti-projektai

Balsavime dalyvauti gali visi Šilalės rajone gyvenamąją vietą deklaravę gyventojai, kurie yra ne jaunesni kaip 16 metų amžiaus. Norėdami savo balsą atiduoti už patikusius projektus, apsilankykite balsavimo puslapyje https://dalyvauk.silale.lt/balsavimas/, pažymėkite vieną projektą, įrašykite savo vardą, pavardę, gimimo datą, deklaruotą gyvenamąją vietą ir mobiliojo telefono numerį.

Balsavimo metu su savimi turėkite mobilųjį telefoną, į jį gausite trumpąją SMS žinutę su 5 skaitmenų kodu. Gautą kodą įrašykite balsavimo laukelyje ir dar kartą patvirtinkite savo balsą. Su vienu telefono numeriu galima balsuoti tik vieną kartą.

Anketoje nurodyti jūsų asmens duomenys yra naudojami tik asmens tapatybės nustatymo, asmens duomenų teisingumo balsuojant už gyventojų dalyvaujamojo biudžeto idėjas patikrinimo tikslais ir nebus viešinami.

Daugiau informacijos apie Šilalės rajono savivaldybės gyventojų dalyvaujamąjį biudžetą galite sužinoti adresu: https://dalyvauk.silale.lt.

Šilalės rajono savivaldybės administracija