2024 m. birželio 17 d. gimnazija pradėjo įgyvendinti Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą  programos „Erasmus+“ bendrojo ugdymo srities 1 pagrindinio veiksmo (mobilumas mokymosi tikslais) projektą „Mokymo(si) gerinimas 6C kontekste“ (Nr. 2024-1-LT01-KA122-SCH-000210338).

Pirmieji kursai mokytojams, kuriuose dalyvavo šeši Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos mokytojai, vyko rugpjūčio 12–17 dienomis Slovėnijoje. Šie mokymai, orientuoti į šiuolaikinio švietimo iššūkius, suteikė pedagogams unikalią galimybę susipažinti su dirbtinio intelekto (DI) įrankiais ir jų pritaikymu mokymo(si) procese.  Mokymų metu buvo suorganizuota daug praktinių užsiėmimų, vyko diskusijos, bendradarbiavimas. Mokytojai ir administracijos atstovai susipažino su įvairiais DI įrankiais, kurie gali padėti individualizuoti mokymosi procesą, kurti interaktyvias užduotis ir efektyviau vertinti mokinių pažangą. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas kritinio mąstymo, kūrybiškumo ir problemų sprendimo įgūdžių ugdymui, pasitelkiant modernias technologijas.

Grįžę į gimnaziją mokytojai pasiryžę dalintis įgytomis žiniomis su kolegomis ir integruoti naujas technologijas į kasdienes pamokas. Tikime, kad naujos žinios ne tik praturtins mokymo procesą, bet ir padės mokiniams geriau pasiruošti ateities iššūkiams skaitmeniniame amžiuje.

Veronika Gudaitė,

Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos istorijos vyr. mokytoja