Š. m. rugpjūčio 23 d. paimti vandens tyrimų mėginiai iš Šilalės miesto Ašučio tvenkinio ir Balsių tvenkinio bei pristatyti ištirti  į Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Klaipėdos skyrių.

2024 m. rugpjūčio 26 d. gauti Ašučio ir Balsių tvenkinio vandens tyrimų rezultatai dėl žarnyno lazdelių ir žarninių enterokokų. Minėtų mikroorganizmų kiekis neviršijo privalomųjų verčių, tačiau 2024 m. rugpjūčio 29 d. gauti chlorofilo „a“ kiekio nustatymo tyrimų rezultatai viršijo specifikuotų rodiklių vertes.

Remdamiesi gautais mikrobiologinių tyrimų protokolų rezultatais ir atsižvelgdami į Lietuvos higienos normą HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“, informuojame apie melsvabakterių gausėjimą ir rekomenduojame nesimaudyti minėtuose vandens telkiniuose asmenims, turintiems silpnesnį imunitetą, pvz.: vaikams, vyresniems asmenims, taip pat asmenims, sergantiems lėtinėmis ligomis.

Taip pat informuojame, kad Ašučio ir Balsių tvenkiniuose atlikti ir kiti papildomi tyrimai, kurie parodė, kad nuolaužų, plūduriuojančių medžiagų, dervų likučių, stiklo, plastiko, gumos ir kitų atliekų nerasta.

Šilalės savivaldybės administracijos

sveikatos reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė)

Ineta Butvidienė