Liepos 24 d. Šilalės rajono savivaldybėje lankėsi Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (VDU ŽŪA) Inžinerijos fakulteto docentas dr. Jonas Čėsna ir Sumanaus moksleivio akademijos vadybininkė dr. Brigita Medveckienė. Susitikime taip pat dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus, vicemerė Jolanta Skrodenienė bei Šilalės rajono gimnazijų vadovai.

Svečiai pristatė VDU ŽŪA vykdomą projektą „Sumanaus moksleivio akademija“, kuris suteikia galimybę Šilalės rajono gimnazijų mokiniams lankyti I ir II lygio penkių susitikimų programas. Pristatymo metu paminėta, kad Šilalės Simono Gaudėšiaus ir Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazistai jau dalyvauja šiame projekte. Šių gimnazijų vadovai dalinosi gerąja patirtimi.

Dr. Brigita Medveckienė pabrėžė, kad „Sumanaus moksleivio akademija“ yra skirta 9–12 klasių moksleivių kūrybiško mąstymo ir praktiniams įgūdžiams lavinti. Projekto metu moksleiviai gali gilinti savo žinias lankydami verslumo, inžinerijos, gamtos mokslų bei ekologijos klases. Baigę I lygio programą, jie kviečiami tęsti studijas II lygio programoje, kurioje suteikiama galimybė dalyvauti ne tik užsiėmimuose, bet ir komandose rengti projektinius darbus.

„Sumanaus moksleivio akademijos“ projekte numatomi penki susitikimai, vykstantys mokslo metų eigoje – nuo lapkričio iki gegužės mėnesio. Baigę I ir II lygio programas, moksleiviai gauna programos baigimo pažymėjimus, o mokytojams, lydėjusiems moksleivius, įteikiami 20 ak. val. kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie galimybę Šilalės rajono savivaldybei pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su VDU ŽŪA, užtikrinančią tolesnį projekto „Sumanaus moksleivio akademija“ įgyvendinimą Šilalės rajono gimnazijose.

Šilalės rajono savivaldybės administracija