2024 m. liepos 12-14 dienomis Šilalės rajono savivaldybės delegacija lankėsi Štavenhagene, Vokietijoje. Delegaciją sudarė: vicemerė Jolanta Skrodenienė, vicemeras Ignas Gužauskis, tarybos narys Rolandas Toleikis. Kartu su delegacija vyko vokiečių kalbos vertėja ir savivaldybės vairuotojas.

Lietuvos delegacija dalyvavo Štavenhageno miesto šventiniuose renginiuose, skirtuose paminėti 150-ąsias Frico Roiterio mirties metines, 75-ąjį Roiterio vardo suteikimo miestui jubiliejų bei literatūros muziejaus 75-metį. Vizito metu buvo surengti susitikimai su Štavenhageno miesto vadovais, per kuriuos aptartos bendradarbiavimo plėtojimo galimybės bei Štavenhageno miesto delegacijos atvykimas į rugpjūčio mėnesį vyksiančią Šilalės miesto šventę. Aptartas klausimas dėl miestų partnerystės 30-mečio paminėjimo.

Tarptautinis bendradarbiavimas atveria kelią teikti paraiškas finansavimui gauti ir vykdyti tarptautinius projektus. Miestų bendradarbiavimo kryptys yra susijusios su švietimo, kultūros ir sporto sritimis.

Štavenhageno meras Štefanas Guzu po vizito pasidalino šiais įspūdžiais:

„Baigėsi mūsų šventinis savaitgalis. Manau, kad tai buvo nuostabu. Džiaugiausi galėdamas pasveikinti Jus kaip svečius Štavenhagene ir esu dėkingas, kad Jūs su savo delegacija prisidėjote prie šventinės miesto eisenos. Už tai dėkoju iš visos širdies ir džiaugiuosi, kad mūsų miestų partnerystė gali įsirašyti dar vieną išskirtinį įvykį savo istorijoje. Linkiu Jums visokeriopos sėkmės ir iki kito susitikimo, siunčiu draugiškus linkėjimus.“

Šilalės rajono savivaldybės delegacija džiaugiasi sėkmingu vizitu ir laukia tolimesnių bendradarbiavimo galimybių su Štavenhagenu.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija