Liepos 10 d. Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus pasveikino Gyventojų iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, mažos apimties projektų kategorijos idėjų atrankos nugalėtojus. Po įvykusio balsavimo nugalėjo Upynos „Liaudies amatų parkas“ projektas. Iš viso šioje mažos apimties projektų kategorijoje gyventojai pateikė 9 kriterijus atitikusias paraiškas.

Upynos „Liaudies amatų parkas“ projekto autorė Upynos bendruomenės pirmininkė Lina Bajorinienė džiaugėsi, kad Šilalės rajone yra tokia iniciatyva, kuri skatina gyventojus siūlyti idėjas ir taip prisidėti prie savo gyvenamosios vietos gražinimo. „Šiais metais miestelio gyventojai susivienijo ir aktyviai stengėsi padėti šiai idėjai laimėti. Bendro darbo rezultatas akivaizdus – laimėjome, o dabar belieka laukti rezultato,“ – kalbėjo L. Bajorinienė. Upynos seniūnas Kęstutis Ačas taip pat neslėpė džiaugsmo, kad laimėta suma suteiks galimybę atlikti didesnės apimties darbus, numatytus Upynos „Liaudies amatų parkas“ projekte.

Įgyvendinus idėją Upynos miestelio centre esančioje aikštėje, t. y. šiuo metu naujai kuriamame Liaudies amatų parke, bus įrengti suoliukai, šiukšliadėžės, sceniniams pasirodymams skirta aikštelė, pastatytos dvi ąžuolinės skulptūros bei liaudies meno ornamentais puošti mediniai vartai.

Ąžuoliniai vartai ves į parką ir lankytojus pasitiks su raižytu užrašu ,,Laba dīna“ . Prie ąžuolinių medinių vartų kolonų planuojama pritvirtinti organinio stiklo informacines lenteles, kuriose bus pateikta informacija apie Upynos miestelio istoriją. Kitoje vartų pusėje bus išraižytas užrašas ,,Sudievu”. Numatytos iš vidaus šviečiančios vartų kolonos išryškins puošybos grožį – tai lyg švyturys, kviesiantis visus sugrįžti į savo gimtinę ir suteiksiantis jaukumo jausmą.

Informuojame, kad Šilalės rajono savivaldybė pakartotinai kviečia savo gyventojus iki liepos 23 d. teikti idėjas didelės vertės projektų kategorijoje. Norint pateikti idėją, būtina aprašyti savo projektą ir užpildyti formą internete: https://dalyvauk.silale.lt/pateikti-projekta.

Linkime sėkmės Upynos miestelio bendruomenei įgyvendinant šį projektą.

Šilalės rajono savivaldybės administracija