Birželio 14 d. Vilniaus rotušėje vyko VšĮ „Kraujo centras“ organizuotas renginys, kuriame garbės donoro vardas suteiktas trims Šilalės krašto gyventojams: Feliksui Beržiniui,  Birutei Gudauskaitei-Girčei ir Andriui Laurinaičiui. Garbės donoro vardo apdovanojimas –  aukščiausias apdovanojimas, kuris yra numatytas Lietuvos Respublikos kraujo donorystės įstatyme.

Šia proga Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus padėkojo garbės donorams už kilnų darbą, džiaugėsi, kad Šilalės krašte yra gerumu pasižyminčių žmonių, kuriais galima didžiuotis. Susitikimo metu įteikė padėką bei simbolinę dovaną.

B. Gudauskaitė-Girčė kraujo donore tapo prieš daugiau nei 20 metų, kai giminaičių sūnus, būdamas vienų metų amžiaus, susirgo onkologine liga. Birutei teko stebėti, kiek daug kraujo perpylimo procedūrų reikalauja onkologinės ligos. Deja, liga buvo žaibiška ir giminaičių sūnus neišgyveno. Po šio įvykio ji pasižadėjo sau, kad taps neatlygintino kraujo donore ir padės žmonėms, kuriems gyvybiškai svarbus kraujas. Iš viso Birutė atliko 44 donacijas.

A. Laurinaitis kraują aukoti pradėjo nuo 2004 m. Būdamas 20-ies pirmą kartą kraują išdrįso duoti atlikdamas karinę tarnybą, o šiandien jis didžiuojasi, kad 47 kartus duotas kraujas padėjo išgelbėti ne vieną gyvybę.

F. Beržiniui motyvacija būti kraujo donoru kilo iš noro padėti žmonėms. Jis teigė, kad vienu donorystės metu paimtas kraujas padeda dviem žmonėms, o tai didžiausia motyvacija, kuri skatina būti kraujo donoru. Iš viso F. Beržinis atliko 41 donaciją.

Donorus, neatlygintinai davusius kraujo daugiau nei 40 kartų, Nacionalinio kraujo centro vadovai apdovanoja garbės donoro pažymėjimais. Garbės donoro vardas suteikiamas (kartu su tai patvirtinančiu ženklu ir pažymėjimu) už visas neatlygintinas kraujo donacijas.