Dėl sekmadienį prasidėjusios audros, šiuo metu Lietuvoje be elektros yra 112 tūkstančių vartotojų. Šilalės rajono savivaldybėje elektros neturi 416 klientų.

Visoje šalyje užfiksuota daugiau nei 5000 pažeistų elektros linijų. Nepaisant sudėtingų oro sąlygų, visuose regionuose intensyviai dirba keli šimtai elektrikų, siekdami kuo greičiau pašalinti audros padarinius. Mobilizuojamos visos pajėgos, atšaukiamos rezervinės brigados iš atostogų. Šiuo metu visoje Lietuvoje dirba 186 brigados, Šilalės rajone 1 brigada.

ESO elektrikai prioritetą teikia infrastruktūriniams objektams, nuo kurių priklauso visuomeniniai poreikiai ar gyventojų saugumas, bei elektros tinklams, prie kurių prijungti didžiausi klientų kiekiai. Atjungtus klientus ESO informuoja tiesiogiai sms žinutėmis apie vykdomus darbus. Prašome jūsų kantrybės ir supratimo.

Jei gyventojai kreipsis į Jus dėl elektros energijos atjungimų, galite pasidalinti šia informacija. Pasitikrinti ar gedimas jau užregistruotas ESO galite atjungimų žemėlapyje: https://www.eso.lt/web/atjungimai-planiniai-neplaniniai. Gedimą registruoti galima https://www.eso.lt/web/registruotigedima arba tel. nr. 1852. Jeigu tik yra galimybė, ypač tiems, kurie gyvena nuošalesnėse vietovėse, rekomenduojame pasirūpinti alternatyviais elektros šaltiniais ir būtinais ištekliais.

Primename, ką daryti, jeigu pastebėjote nutrūkusį elektros laidą:

Nelieskite nutrūkusio elektros laido.

Neikite arčiau kaip 8 metrų iki nutrūkusio laido.

Nesiartinkite prie medžio, ant kurio užkrito elektros laidas.

Apie nutrūkusius laidus arba kitą pavojingą su elektra susijusią situaciją kuo greičiau praneškite ESO telefonu 1852.  Daugiau patarimų čia: www.eso.lt/saugienergija

Ačiū už bendradarbiavimą ir pagalbą