Šilalės miesto šventės metu, rugpjūčio 2 d. 18 val., Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje bus įteikti „Auksinės gilės“ apdovanojimai iškiliems Šilalės krašto žmonėms. Pretendentus šiam apdovanojimui siūlė Šilalės rajono savivaldybės tarybos nariai, seniūnijų seniūnai, seniūnaičiai, įmonių ir įstaigų vadovai ar kolektyvai, nevyriausybinės organizacijos, iniciatyvinės gyventojų grupės, kaimų bendruomenės ir kiti rajono gyventojai.

„Auksinės gilės“ atrankos komisija liepos 23 d. atrinko keturis Šilalės kraštui nusipelniusius asmenis. Šilalės rajono savivaldybės įsteigtu apdovanojimu – „Auksine gile“ ir 15 BSI dydžio pinigine premija – apdovanojami:

Jonas Leilionas – farmacininkas. Nominacija suteikiama už nuolatinę pagalbą žmonėms, dėmesingumą, siekį padaryti kitų žmonių gyvenimą prasmingesnį ir šviesesnį. Farmacininkas per 40 metų dirba „Joninių vaistinėje“, Šilalėje yra užsitarnavęs vietos bendruomenės pasitikėjimą, o patarimo gyventojai neretai skuba klausti jo, o ne šeimos gydytojo. Jonas žmones priima ir naktį, ir savaitgaliais, tačiau vaistų rekomenduoja kiek galima mažiau. Dažnai gydo žmogaus išklausymas, geras žodis ir šypsena.

Stasys Norbutas – Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos direktorius. Gimnazijos bendruomenė jį gerbia ir apie jį atsiliepia tik teigiamai. Jo darbai yra matomi ir žinomi, o darbų rezultatas – pozityvi bendruomenė ir norintys lankyti šią gimnaziją mokiniai. Direktorius skiria didelį dėmesį psichologiniam mikroklimatui, siekia, kad visi bendruomenės nariai bendrautų ir bendradarbiautų, siekdami geriausių rezultatų, puoselėja tradicijas bei skatina jaunimą dalyvauti pilietinėse iniciatyvose. Viena iš svarbių iniciatyvų – kasmet gimnazijoje rengiami „Sėkmės paukštės“ apdovanojimai. Nominacija suteikiama už kūrybinį aktyvumą, tradicijų puoselėjimą, pilietines iniciatyvas ir jų įgyvendinimą bei pelnytą aplinkinių pagarbą.

Augustas Rupšys – stalius, tautodailininkas. Nominantas – aktyvus, veiklus, bendruomeniškas, „auksinių“ rankų žmogus. Jis Kvėdarnos kultūros namams pagamino reklaminius stendus, tradicinių kanklių ansamblio „Kvėdainėlė“ vaikams pagamino 14 medinių suoliukų, Dainų šventės programai paruošė medinius kelmukus, Kovo 11-osios bėgimui – 100 medinių medalių ir kitų gražių rankdarbių. Kvėdarnos miestelio ir seniūnijos šventes puošia Augusto pagaminti darbai,  visa tai jis pagamino gera valia, be piniginio atlygio. Kaip tikintis žmogus, jis prisideda prie bažnyčios tvarkybos ir atnaujinimo darbų. Nominacija suteikiama už kūrybinį aktyvumą, tradicijų puoselėjimą, pilietines iniciatyvas ir jų įgyvendinimą bei pelnytą aplinkinių pagarbą.

Virgilijus Žygaitis – UAB „Šilalės mediena“ vadovas. Nominacija suteikiama už verslumo ir labdaros skatinimą, produktyvumą ir kūrybingą darbą. V. Žygaičio įmonė yra didžiausia Lietuvos medienos perdirbimo įmonė, Šilalės rajone – tai didžiausias darbdavys, kuris įdarbino per 180 žmonių. Įmonės vadovas aktyvus labdaros ir paramos teikėjas organizuojamose renginiuose ir akcijose.

Šilalės rajono savivaldybės administracija