Birželio 20 d. Šilalės rajono savivaldybės administracijos Turto ir socialinės paramos skyriuje atvejo vadybininko pareigas pradėjo eiti Julija Varpukiavičiūtė. Ji bus atsakinga už projekto „Perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių paslaugų Sostinės regione, Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione“  darbui su psichikos ir (ar) intelekto negalią turinčiais asmenimis įgyvendinimą. J. Varpukiavičiūtė turi aukštąjį koleginį socialinių mokslų srities išsilavinimą, kurį įgijo Klaipėdos valstybinėje kolegijoje.

Anksčiau ji dirbo Šilalės rajono socialinių paslaugų namuose, kur teikė socialinę ir emocinę pagalbą šeimoms ir vaikams, patiriančioms sunkumų. Pagrindinės jos veiklos buvo informavimas, konsultavimas, tarpininkavimas dėl pagalbos šeimai priemonių, socialinių įgūdžių ugdymas ir dalyvavimas šeimos atvejo vadybos posėdžiuose.

Naujosios kolegės užduotys apims potencialių pagalbos ir paslaugų stokojančių asmenų paiešką, jų socialinių ir kitų kompleksinių paslaugų poreikio vertinimą, informavimą ir konsultavimą apie galimybes gauti socialines, sveikatos priežiūros, užimtumo, teisines ir kitas kompleksines paslaugas. Ji taip pat prisidės prie individualių pagalbos planų rengimo ir įgyvendinimo.

Linkime Julijai Varpukiavičiūtei sėkmės naujose pareigose.