Birželio 15 dieną Jurbarko Dvaro parkas tapo gyvu liaudiškų šokių, dainų ir muzikos centru – čia vyko Tauragės regiono dainų šventė. Renginys pritraukė daugybę dalyvių ir žiūrovų iš visos apskrities bei sukūrė unikalią bendruomeniškumo atmosferą.

Nuo pat ankstyvo ryto į Jurbarką rinkosi vaikų ir suaugusiųjų kolektyvai iš įvairių Tauragės apskrities kampelių: Jurbarko, Tauragės, Šilalės ir Pagėgių krašto. Judant šventės dalyvių eisenai pagrindine miesto gatve, Dvaro parke susirinkę žiūrovai žavėjosi linijiniais šokiais, kuriuos dovanojo miesto svečių ir vietiniai šokių kolektyvai.

Dalyvius sveikino Tauragės apskrities savivaldybių vadovai – Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas, Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius, Šilalės rajono  savivaldybės administracijos direktorius Andrius Jančauskas, Pagėgių vicemerė Ligita Kazlauskienė, LR Seimo nariai Ričardas Juška ir Romualdas Vaitkus bei LR kultūros ministro patarėjas Sigitas Šliažas. Sveikinimo kalbų pagrindinis akcentas – kultūros svarba regiono gyvenime puoselėjant meną ir tradicijas.

Šventę puošė įvairiausi pasirodymai: liaudiškų šokių kolektyvų poros, chorų dainos, kaimo kapelos ir orkestrai. Kiekvienas pasirodymas buvo ypatingas ir įliejo savo spalvą į bendrą šventės paveikslą.

Šventės pabaigoje visi dalyviai susibūrė bendrajam šokiui, simbolizavusiam regiono bendrystę ir draugystę. Po šokio Tauragės apskrities dainų šventės vėliava ir teisė rengti kitą regioninę dainų šventę buvo perduota Šilalės rajono savivaldybei. Šis simbolinis vėliavos perdavimas žymi tradicijos tęstinumą ir naujos Tauragės regiono dainų šventės laukimą.

Šventė nebūtų įvykusi be daugybės žmonių pastangų. Didžiulė padėka skiriama visiems šventės organizatoriams, koordinatoriams, kolektyvų vadovams ir dalyviams, kurie savo darbu ir atsidavimu prisidėjo prie šios nuostabios Dainų šventės organizavimo. Jurbarko, Tauragės, Pagėgių ir Šilalės kultūros centrai, mokyklos, kolektyvai drauge sukūrė ilgai išliksiantį atmintyje renginį.

Dainų šventės Jurbarke įrašas

 

Mero patarėja

Sandra Jokubauskė