Birželio 14-ąją Šilalėje vyko jau devintą kartą organizuojama Gedulo ir vilties dienos akcija, skirta tremtinių ir politinių kalinių vardų, pavardžių ir likimų išsaugojimui. Renginys vyko Šilalės Nepriklausomybės aikštėje, prie „Laisvės šauklio“ paminklo. Pilietinė akcija prasidėjo visuotine tylos minute, kurią paskelbė Šilalės jaunimo reikalų tarybos narė Gabija Jakaitė. Tylos minutė buvo skirta pagerbti karo Ukrainoje aukas ir tautiečius, nukentėjusius nuo tremties ir kalinimų.

Renginyje dalyvavo ir kalbėjo Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šilalės filialo pirmininkas Antanas Rašinskas bei Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Andrius Jančauskas. Renginio metu buvo perskaitytos 2292 pavardės, taip pagerbiant tremtinių ir politinių kalinių atminimą.

Atminties akciją Šilalės rajone organizavo Šilalės rajono savivaldybė kartu su Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šilalės filialu, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) ir projektu „Misija Sibiras“. Prie akcijos prisidėjo Lietuvos šaulių sąjungos, Lietuvos skautijos nariai, Šilalės rajono savivaldybės kultūros centras, Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro Atviras jaunimo centras, Savivaldybės jaunimo reikalų taryba bei kiti neabejingi Šilalės rajono gyventojai.

Visi minėjimo dalyviai gavo atminimo dovanėles, kurias įsteigė Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT).