Šilalės rajono savivaldybės taryba šiandien vykusiame 18-ajame tarybos posėdyje pritarė sprendimui dėl vienkartinės paramos gimus vaikui skyrimo. Nuo 2024 m. birželio 28 d. parama bus skiriama, jei bent vienas iš tėvų ne mažiau kaip 12 mėnesių iki vaiko gimimo yra deklaravęs gyvenamąją vietą Šilalės rajono savivaldybėje arba buvo įtrauktas į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą Šilalės rajono savivaldybėje pagal Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymą.

Vienkartinės paramos dydis gimusiems vaikams – 11 bazinės socialinės išmokos (BSI) dydžio piniginė parama. 2024 metais bazinė socialinė išmoka yra 55 Eur., taigi vienkartinės paramos suma sudarys 605 eurų ir yra prilyginama valstybės skiriamai vienkartinei vaiko išmokai. Ši parama skiriama, jei dėl jos kreipiamasi ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo vaiko gimimo dienos. Jei vienu metu gimsta daugiau kaip vienas vaikas, parama skiriama kiekvienam vaikui atskirai.

Šis Šilalės rajono savivaldybės sprendimas dėl vienkartinės paramos gimusiems vaikams yra labai sveikintinas žingsnis. Tikimasi paskatinti šeimas, ypač jaunus tėvus, kurti šeimas ir auginti vaikus Šilalės rajone. Tokia finansinė pagalba gali padėti sumažinti finansinę naštą, susijusią su vaiko gimimu, ir prisidėti prie gyventojų skaičiaus didinimo.

Šilalės rajono savivaldybės administracija