Šilalė ir Latvijos miestas Kandava – tai miestai partneriai, kurių draugystė tęsiasi nuo 2018 m. Gegužės paskutinį savaitgalį Kandavos miestas šventė savo gimtadienį, į kurį buvo pakviesta ir Šilalės rajono savivaldybės delegacija – į miesto šventę vyko vicemerė Jolanta Skrodenienė ir mero patarėja Inesa Kozlovienė.

Miestus partnerius vienija sportas, švietimas, kultūra ir bendras požiūris į daugelį svarbių dalykų. Vizito metu buvo aptarti klausimai, susiję su kultūra, švietimu, sportu. Taip pat diskutuota dėl galimų bendrų projektų, tačiau svarbiausias vizito tikslas buvo atnaujinti ir sustiprinti tarptautinius ryšius, apsikeisti ir išgryninti bendrą dviejų miestų ir žmonių požiūrį, juk bendri projektai ir tikslai gimsta ne tik popieriuje.

Miesto vadovai surengė išties nuostabią šventę ir pasiūlė ne tik pramogų, bet supažindino ir su tradicijomis bei istorija. Tikimės, kad šis vizitas bus puikus postūmis plėtoti miestų bendradarbiavimą, o Kandavos vadovai pažadėjo apsilankyti rugpjūčio mėn. vyksiančioje Šilalės miesto šventėje.

Šilalės rajono savivaldybės vicemerė Jolanta Skrodenienė