Gegužės 27 d. prasideda balsavimas už gyventojų dalyvaujamojo biudžeto projektus ir truks dvi savaites, iki birželio 10 d. vidurnakčio. Savo nuomonę apie siūlomas idėjas ir jų įgyvendinimą išreikšti balsuodami gali visi Šilalės rajono gyventojai, kurie yra ne jaunesni kaip 16 metų amžiaus.

Šiemet gyventojai idėjas galėjo aprašyti ir pateikti paprastesniu būdu, užpildydami formą internetinėje svetainėje https://dalyvauk.silale.lt. Per mėnesį laiko gyventojai pateikė rekordinį kiekį projektų – net 28. Po komisijos vertinimų dalis projektų buvo atmesti, nes neatitiko dalyvaujamojo biudžeto tvarkos aprašo taisyklių, o gyventojų balsavimui buvo atrinkta 16 idėjų.

Iš 16 atrinktų projektų 9 idėjos varžosi mažos apimties projektų kategorijoje, kurių suma neviršija 20 000 eurų, ir 7 didelės vertės projektai, kurių suma ne mažesnė kaip 25 000 eurų bei neviršija 50 000 eurų.

Šilalės rajono gyventojai daugiausiai savo idėjomis siūlo atnaujinti ir įrengti naujas sporto erdves, iš kurių – lauko treniruokliai, padelio aikštynas, disko golfo parkas, „Pump Track“ dviračių trasa ir kitos sporto erdvės. Taip pat tarp gyventojų idėjų net 6 naujos poilsio ir laisvalaikio erdvės bei dvi miestą ir rajoną galinčios puošti meninės instaliacijos. Su visomis projekto idėjomis galima susipažinti interneto svetainėje: https://dalyvauk.silale.lt/pateikti-projektai

Balsavime dalyvauti gali visi Šilalės rajone gyvenamąją vietą deklaravę gyventojai, kurie yra ne jaunesni kaip 16 metų amžiaus. Norėdami savo balsą atiduoti už patikusius projektus, apsilankykite balsavimo puslapyje https://dalyvauk.silale.lt/balsavimas/, pažymėkite vieną projektą iš dviejų projekto kategorijų, įrašykite savo vardą, pavardę, asmens kodą, deklaruotą gyvenamąją vietą ir mobiliojo telefono numerį.

Balsavimo metu su savimi turėkite mobilųjį telefoną, į jį gausite trumpąją SMS žinutę su 5 skaitmenų kodu. Gautą kodą įrašykite balsavimo laukelyje ir dar kartą patvirtinkite savo balsą. Su vienu telefono numeriu galima balsuoti tik vieną kartą.

Anketoje nurodyti jūsų asmens duomenys yra naudojami tik asmens tapatybės nustatymo, asmens duomenų teisingumo patikrinimo tikslais balsuojant už gyventojų dalyvaujamojo biudžeto idėjas ir nebus viešinami.

Daugiau informacijos apie Šilalės rajono savivaldybės gyventojų dalyvaujamąjį biudžetą galite sužinoti adresu https://dalyvauk.silale.lt.

Šilalės rajono savivaldybės administracija