Gegužės 10 d. vakarą daugiau nei pusšimtis jaunuolių iš Šilalės miesto, rajono, taip pat mokiniai iš Šilalės Simono Gaudėšiaus, Laukuvos Norberto Vėliaus, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio, Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijų sugužėjo į Šilalės rajono savivaldybės administracijos organizuotą renginį „Naktis savivaldybėje“. Prie renginio įgyvendinimo aktyviai prisidėjo Savivaldybės Jaunimo reikalų taryba, jaunimo politikos ambasadorės, „Pokalbių su (ne)jaunimu“ komanda, Šilalės kultūros centras bei Atviras jaunimo centras.

Susirinkusius į jaunimo renginį sveikino Savivaldybės vicemerė Jolanta Skrodenienė, vicemeras Ignas Gužauskis, Savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Vaida Janulevičienė. „Nakties savivaldybėje“  įspūdžių kupinas vakaras atidarytas skambia fraze „Jaunimas yra jėga!“ bei ypatingu, nuotaiką susirinkusiesiems praskaidrinusiu merginų grupės „Paradoksas“ muzikiniu pasirodymu.

Iškart po to „Pokalbiai su (ne) jaunimu“ kalbino Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko sekretoriato vadovą, Viktorijos Čmilytės Nielsen dešiniąją ranką – Luką Kornelijų Vaičiaką. Jis nuo pat pradžių sukūrė šiltą ryšį su klausytojais, tad viso pokalbio metu salėje netrūko šypsenų, aidėjo juokas. Pašnekovas atskleidė savo dienotvarkės subtilybes, prisipažino, jog užimant šią poziciją malšinantys stresą vitaminai susikaupusios įtampos nepanaikina, tačiau žinojimas, jog atliekamas darbas yra prasmingas, atperka visą nuovargį. Susirinkusieji turėjo puikią galimybę išgirsti, kokia iš tiesų asmenybė yra Viktorija Čmilytė Nielsen, ir susipažinti  su Seimo Pirmininko sekretoriato vadovo profesija iš arčiau. L. K. Vaičiakas pasidalino istorijomis apie juokingus incidentus darbo metu, sutiktus garsius asmenis: politikus, kilminguosius ir net popiežių. Atsakydamas į klausimą, koks dalykas darbe mėgstamiausias, juokavo, kad tai galėtų būti važiavimas kortežu su švyturėliais. Pašnekovas papasakojo apie savo paauglystę, patirtis, įgytas įsitraukiant į įvairių organizacijų veiklas, pabrėžė savanorystės pliusus. Pokalbio pabaigoje L. K. Vaičiakas Šilalės jaunimui palinkėjo nebijoti būti kitokiais, išsiskirti, atskleisti tikrąjį save ir svarbiausia būti vieni kitiems gerais.

Atsisveikinus su itin ryškia asmenybe, į sceną įžengė naujieji pašnekovai: Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus, vicemerė Jolanta Skrodenienė ir vicemeras Ignas Gužauskis. Diskusijos metu jaunimas turėjo galimybę užduoti rūpimus klausimus vadovams nuo siekiamų įgyvendinti projektų iki mėgstamiausių maisto patiekalų. Pašnekovai nevengė šmaikščių atsakymų, taip įtraukdami jaunimą mėgautis pokalbiu.

Renginio svečiai turėjo galimybę artimiau susipažinti su Savivaldybės vadovais ir Savivaldybės tarybos nariu Egidijumi Geču. Meras T. Bartkus surengė trumpą ekskursiją po savivaldybę, susirinkę jaunuoliai galėjo pasimatuoti mero ir vicemerų kėdes.

Vakaro eigoje sekė smagūs pašnekesiai, vaišių stalas, „Eurodesk Lietuva“ pristatymas, unikalūs ir jautrūs muzikiniai Tautvydo D. Jon pasirodymai. Renginį vainikavo „Žinau, ką renku“ edukacija ir debatų simuliacija.

Tokio formato renginys Šilalės rajono savivaldybėje buvo organizuojamas pirmą kartą, tačiau iš dalyvių veidų ir komentarų matėsi, jog susidomėjimas buvo didžiulis, tad tikimės, jog tai taps dar viena gražia tradicija.

Informacija Vytės Kubaitytės

Nuotraukos Evelinos Gečaitės