Balandžio 12-13 dienomis Palangos Vlado Jurgučio progimnazijoje vyko 9-asis Lietuvos 9 – 10 kl. Mokinių anglų kalbos konkursas, kuriame,  lydima anglų kalbos mokytojos Daivos Eisimantienės,  dalyvavo ir mūsų gimnazijos II a klasės mokinė Guoda Baldauskaitė.

Penktadienį  po dalyvių registracijos bei organizatorių sveikinimo žodžių mokiniai atliko pirmąją konkurso užduotį: peržiūrėję audiovizualinę medžiagą apie dirbtinį intelektą, kūrė blogo įrašą (angl. blog post). Konkurso dalyviai, pasitelkę kūrybiškumo, gebėjimo bendradarbiauti  kompetencijas,  turėjo rasti juos vienijančią sritį bei apie tai paruošti pristatymą. Pristačiusios savo unikalius bei šmaikščius pasirodymus, komandos buvo apdovanotos saldžiais prizais. Antrąją konkurso dieną  mokiniai pradėjo atlikdami kalbėjimo užduotis: monologą, kurio užduotis – paaiškinti lietuvių liaudies patarlę, bei dialogą, kurio temos atliepia šių dienų jaunimo aktualijas. Po įtemptų užduočių konkurso dalyviai rungėsi  protmūšyje, kuriame varžėsi  21 komanda.  Guodos grupė užėmė III vietą ir buvo apdovanota leidyklos „Express Publishing“ prizais. Dar didesnė sėkmė laukė  susumavus visų konkurso dalyvių  surinktus taškus.  Guoda Lietuvos mokinių anglų kalbos konkurse užėmė III vietą,   buvo apdovanota bronzos medaliu ir rėmėjų dovanomis.

„Šis konkursas man ne tik suteikė daugybę naujų žinių, bet ir atvėrė kelią naujoms pažintims bei padrąsino išeiti iš savo komforto zonos. Džiaugiuosi, kad konkursas organizuotas Palangoje, nes turėjau progą net kelis kartus nueiti pasigėrėti Baltijos jūros ošimu, kuris užburia net  esant  blogam orui, “ – savo įspūdžiais dalijasi Guoda.

Dėkojame Guodą ruošusiai anglų kalbos mokytojai Daivai Eisimantienei už atsakingą ir rezultatyvų  darbą, vedantį  mokinius į sėkmę.

Zoja Masteikienė