Šilalės rajono savivaldybė jau antrą kartą kviečia savo gyventojus teikti idėjas, kurios bus finansuojamos gyventojų dalyvaujamojo biudžeto lėšomis. Šiemet gyventojų projektams įgyvendinti skirta 70 000 eurų, o idėjas bus galima siūlyti dviejose kategorijose.

Gyventojų dalyvaujamasis biudžetas – tai būdas kartu su bendruomene spręsti dėl viešųjų lėšų panaudojimo, kai jūs patys siūlote idėjas savivaldybei ir balsuodami renkate labiausiai patikusias. Šiemet savivaldybės administracija prisijungti prie gyventojų iniciatyvų kviečia su šūkiu „Dalyvauk, Šilale“.

„Jūsų idėjos ir įnašas yra nepaprastai svarbus mūsų rajono vystymuisi, todėl mūsų tikslas yra ne tik pagerinti kasdieninį gyvenimą, bet ir kurti patrauklią ir funkcionalią gyvenamąją erdvę Šilalės rajone. Kviečiame visus neabejoti savo galimybėmis ir pasiūlyti iniciatyvų, nes jūsų balsas ir aktyvus dalyvavimas tampa varomąja jėga kuriant mūsų rajono ateitį.“  – teigia Šilalės rajono meras Tadas Bartkus.

Pirmajame etape, iki gegužės 3 d., gyventojai turės aprašyti savo projektus ir užpildyti formą internete: https://dalyvauk.silale.lt. Idėja turi būti nekomercinės paskirties infrastruktūrinis (išskyrus gatvių / kelių statybą, rekonstrukciją ir remontą) projektas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti bei pritaikytas bendram, viešam naudojimui.

Pasiūlymai gali būti teikiami dviejose kategorijose: mažos apimties projektų kategorijoje (vertė neviršija 20 tūkstančių eurų) arba didelės apimties projektų kategorijoje (vertė ne mažesnė kaip 25 000 eurų ir neviršija 50 tūkstančių eurų).

Savo idėją turėtumėte kuo išsamiau aprašyti ir, jei yra galimybė, papildyti vizualizacijomis, brėžiniais, nuotraukomis ar kita naudinga informacija. Projektas turi būti įgyvendinamas Šilalės rajono savivaldybėje – savivaldybės ar valstybės valdomoje teritorijoje.

Po gegužės 3 d. visas paraiškas ir jų tinkamumą įvertins Šilalės rajono savivaldybės darbo grupė ir paskelbs viešą balsavimą internetu, kurio metu visi rajono gyventojai nuo 16 metų bus kviečiami vertinti siūlomų idėjų projektus ir padėti išrinkti labiausiai patikusius. Savivaldybės atstovai, suskaičiavę gyventojų balsus, paskelbs laimėtojus kiekvienoje iš dviejų kategorijų.

Gyventojai, kuriems projekto rengimo metu iškils klausimų, maloniai kviečiami konsultuotis su Šilalės rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir statybos skyriaus vyriausiąja specialiste Regina Stulgiene, el. p. regina.stulgiene@silale.lt, tel. (0 449) 55341.

Praėjusiais metais pirmą kartą Šilalės rajone startavęs gyventojų dalyvaujamasis biudžetas sulaukė net 12 idėjų, o keturioms  daugiausiai gyventojų pritarimo balsų sulaukusioms idėjoms paskirsta 20 000 eurų. Laimėtojais tapo Rūtos Viknienės projektas „Vaikų žaidimo aikštelėje“, Ingridos Syminaitės-Paulauskienės projektas „Lauko muzikos terapija“, Astos Jurkienės projektas „Rekreacinės zonos Traksėdyje atnaujinimas“ bei Linos Bajorinienės projektas „Tvenkinio pritaikymas laisvalaikiui“ Upynos seniūnijoje.

Daugiau informacijos apie Šilalės rajono savivaldybės gyventojų dalyvaujamąjį biudžetą galite sužinoti adresu https://dalyvauk.silale.lt

Šilalės rajono savivaldybės administracija