2024 m. birželio 9 d. Lietuvos piliečiai balsuos Europos Parlamento rinkimuose. Šie rinkimai – tai galimybė kiekvienam iš mūsų kurti Europos ateitį ir prisidėti prie demokratijos palaikymo, nes kuo daugiau žmonių balsuoja, tuo stipresnė demokratija.

Šiandien Europos Parlamentas pradeda paskutinį ir intensyviausią rinkimų kampanijos etapą. Jūsų parama labai svarbi siekiant mūsų bendro tikslo, – kad kuo daugiau piliečių balsuotų EP rinkimuose, kurie šiais metais itin svarbūs ir dėl geopolitinės padėties. Tad kreipiamės į Jus, kad kartu skleistumėte žinią apie EP rinkimus.

Šiandien pradėjome rodyti keturių minučių dokumentinį filmą, kuriame vyresnio amžiaus europiečiai pasakoja, kaip demokratija pakeitė jų gyvenimą.  Šie žmonės, – vieni gyvenę totalitarinio režimo laikais, kiti patyrę demokratijos trapumą, – pasakoja apie patirtus asmeninius išgyvenimus savo anūkams, o kartu ir visai jaunajai kartai. Svarbiausia šio filmo mintis yra ta, kad balsavimas nėra savaime suprantamas dalykas, o žiūrovai raginami balsuoti, kad kiti nenuspręstų už juos.

Mes siūlome tris būdus prisidėti prie Europos Parlamento rinkiminės kampanijos. Būsime dėkingi, jeigu pagal savo galimybes prisidėsite bent vienu iš jų:

  • Maloniai kviečiame Jus iki pat rinkimų dalintis šiuo dokumentiniu filmu visuose įmanomuose kanaluose, pateikiant nuorodą į jį arba transliuojant tiesiogiai. Idealiausia būtų, kad kuo daugiau bendrų veiksmų visi kartu atliktume per pačią šios kampanijos pradžią, kad būtų sukeltas kylančios bangos efektas. Dokumentinis filmas demonstruojamas Europos Parlamento rinkimų svetainėje ir Youtube“.  Tai – pagrindinės tinklavietės, į kurias turėtume nukreipti žiūrovus ir paskatinti jais dalytis socialiniuose tinkluose.
  • Taip pat nuo šiandien maloniai prašome savo kanaluose skelbti EP rinkimų šūkį „Balsuok. Kad kiti nenuspręstų už Tave“. Šio šūkio vizualus įvairiais formatais galima rasti čia: https://drive.google.com/drive/folders/1pnpxfwM1dhRJG-_HnxzocVAmak04z2L8
  • Taip pat pasisėmus iš filmo idėjų, skatiname pristatyti istorijas iš savo šeimos ar giminės ir pažįstamų žmonių rato ir nufilmuoti trumpus video pagal tą patį formatą: jauna karta diskutuoja su brandaus amžiaus karta apie rinkimus ir pristato savo įspūdžius apie dalyvavimo rinkimuose ir demokratijos svarbą.

Prireikus daugiau informacijos, maloniai kviečiame kreiptis el. paštu EPvilnius@europarl.europa.eu.