STARTUOJA naujas „Pokalbiai su (ne)jaunimu” sezonas, kuriame jaunuoliai turės galimybę susitikti su įvairių profesijų atstovais, išgirsti jų patirtį bei diskutuoti jiems aktualiomis temomis. Projektas bendrai finansuojamas pagal Europos Sąjungos programą ,,Europos solidarumo korpusas“ (įgyvendinimui skirta 5053,00 Eur).

Pirmoji projekto ,,Pokalbiai su (ne)jaunimu“ tema „Jaunimas ir rinkimų teisė”. Pokalbiuose diskutuosime apie artėjančius Lietuvos Respublikos prezidento ir Europos parlamento rinkimus bei jaunimo įsitraukimą ir aktyvumą balsuojant, keliant savo kandidatūrą rinkimuose. Kalbėsime apie jaunimo pilietiškumo skatinimą, galimus pokyčius savivaldos rinkimuose, kuriuose siekiama balsavimo galimybę suteikti nuo 16-likos metų. Manoma, kad toks pokytis leistų padidinti jaunų žmonių įsitraukimą į demokratinius procesus.

Antroji tema „Socialinių medijų ir socialinių tinklų įtaka šiuolaikiniam jaunimui”. Diskutuosime apie socialinių tinklų įtaką jaunam žmogui, nuomonių formuotojus, socialinių medijų turinio mechanizmus, iššūkius, su kuriais susiduriama subūrus didelę sekėjų auditoriją.

Trečioji tema – „Platūs horizontai jaunimui”. Tikimės, kad tema padės praplėsti akiratį, sužinoti daugiau apie tarptautinės savanorystės galimybes ir jaunimo keliones. Jaunuoliams bus puiki proga sužinoti, kur kreiptis norint pradėti dalyvauti tarptautiniuose savanorystės projektuose bei jaunimo kelionėse, viešinsime ,,Eurodesk“ bei ,,Žinau viską“ tinklą.

Ketvirtoji tema bus susijusi su menu, pokalbiuose atsispindės ,,Menas jaunuolio akimis“. Diskutuosime apie meno svarbą, kūrybiškumą, įvairias meno formas: nuo pat tapymo ant baltos drobės iki gamtos fotografijos. Pokalbiuose skatinsime jaunuolius pažinti save per meną.

Paskutinė pokalbių tema – „Jaunuolis santykyje su jį supančia aplinka“. Susitikime diskutuosime apie jaunimo problemas ir iššūkius, su kuriais susiduriama kiekvieno jauno žmogaus kasdienybėje. Sieksime išsiaiškinti, kodėl kartais jaunimui sunku išreikšti savo nuomonę ir kodėl kartais jaunimas bijo vyresniųjų reakcijos.

Įgyvendinant projektą ,,Pokalbiai su (ne)jaunimu“ bus organizuojamos kūrybinės dirbtuvės tvarumo ir ekologijos tematika, jaunuoliai dekoruos medžiaginius maišelius. Tikimasi, kad pačių rankomis dekoruoti maišeliai kasdienėje veikloje pakeis vienkartinius. Dirbtuvėse diskutuosime apie gamtos išsaugojimo svarbą, vartotojiškumo grėsmes.

Informaciją pateikė ,,Pokalbiai su (ne)jaunimu“ savanorė Kornelija Šiaudvytytė.

Nuotrauka savanorių.