Vasario 9 d., penktadienį, Šilalės rajone lankėsi Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Vizito metu ministrė apsilankė rajono socialinėse įstaigose, susitiko su Šilalės rajono vadovais bei socialinę apsaugą įgyvendinančių įstaigų ir organizacijų atstovais.

Vizitas rajone prasidėjo nuo apsilankymo visai neseniai Kvėdarnoje atidarytuose grupinio gyvenimo namuose, kur ministrę pasitiko Savivaldybės meras Tadas Bartkus. Šiuo metu šiuose namuose įsikūrė 8 gyventojai. Tokie grupinio gyvenimo namai Šilalės rajone – pirmieji. Žmonėmis, turinčiais negalią, rūpinasi socialinis darbuotojas, keli individualios priežiūros darbuotojai. „Džiugu, kad į paslaugų plėtrą įsitraukia ir aktyvi vietos bendruomenė, kuri šių namų gyventojams pasiūlys dienos užimtumo paslaugas socialinėse dirbtuvėse“ – teigė ministrė M. Navickienė.

Šilalėje ministrė M. Navickienė apsilankė ir sausį atidarytuose bendruomeniniuose vaikų globos namuose. Jie įsteigti įgyvendinant ESF projektą ir didžiąja dalimi finansuoti Europos Sąjungos lėšomis. Bendruomeniniuose vaikų globos namuose apsigyveno 8 be tėvų globos likę vaikai. Vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du. Siekdami artimesnio bendravimo pokalbiui, jie gali susirinkti į svetainę ir valgomojo zoną. Virtuvėje gali naudotis reikiama buitine įranga ir pagal savo amžių bei galimybes gamintis maistą.

Vizitas Šilalėje baigtas susitikimu savivaldybėje su Savivaldybės vadovais: meru Tadu Bartkumi, vicemerais Jolanta Skrodeniene ir Ignu Gužausku, Administracijos direktoriumi Andriumi Jančausku, Seimo nariu Jonu Gudausku, Turto ir socialinės paramos skyriaus specialistais, kitų socialines paslaugas teikiančių įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų atstovais. Kartu su susitikimo dalyviais aptarti aktualūs klausimai, susiję su socialine sritimi, kalbėta apie rajone kylančias problemas, diskutuota, kaip pagerinti teikiamas paslaugas. Įstaigų ir organizacijų atstovai teikė savo pasiūlymus, uždavė jiems rūpimus klausimus.

 

 

Parengta pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informaciją
Nuotraukos Šilalės rajono savivaldybės ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos