Lietuvos probacijos tarnybos Klaipėdos regiono skyriaus darbuotojai, minėdami bausmių vykdymo sistemos 105-ąsias įkūrimo metines, vasario 13 d. organizavo susitikimą su Šilalės rajono savivaldybės meru Tadu Bartkumi ir administracijos direktoriumi Andriumi Jančiausku, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės komisariato Veiklos skyriaus viršininku Gintu Vaičikausku ir bendruomenės pareigūne Vilma Maskoliūniene.
Pasitarimo metu socialiniams partneriams pristatyta Lietuvos probacijos tarnybos veikla, strateginės veiklos gairės. Taip pat analizuoti visiems aktualūs statistiniai duomenys apie nuteistuosius Šilalės rajono ribose.
Specialistai pasidalijo siūlymais, kokiais būdais bei priemonėmis galima bendradarbiauti, siekiant užtikrinti visuomenės saugumą, mažinant nusikalstamų veikų recidyvą, o nusikaltusiam asmeniui, atliekančiam bausmę, padėti sėkmingai grįžti bei integruotis į visuomenę. Pasitarimo metu aptartas probacijos tarnyboje vykdomų elgesio keitimo programų veiksmingumas.
Probacijos tarnybos dėmesys, nukreiptas į pagalbą prižiūrimam asmeniui, į jo sėkmingą grįžimą į bendruomenę, sukuriant bendradarbiavimą su kitomis valstybinėmis institucijomis. Tik bendrystės keliu, kuriame pasitikėjimu grįstus santykius, bei džiaugiamės pasiekta kiekviena sėkminga pokyčio istorija.
Lietuvos probacijos tarnybos informacija